Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Magáncégnek adták volna Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 02.
Bár a HospInvest ellen nyomoz a rendőrség, és csődeljárás is folyik a céggel szemben, szocialista javaslatra a cég épületében működő Megyeri Egészségháznak adták volna át a Károlyi Kórház szakrendeléseinek finanszírozására szánt pénz egy részét. A havi több mint tízmillió forintos elvonás ellehetetlenítette volna a szakrendelést.

 

 


 

A fővárosi kórházak közötti kapacitás-átcsoportosítások is napirendre kerültek a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén. Havas Szófia szocialista képviselő azt javasolta, a Károlyi Sándor Kórház Rendelőintézet feladatai ellátására kapott pénz egy részét adják át egy magáncégnek, a Megyeri úti Egészségháznak. A Fidesz kerületi frakcióvezetője, aki egyben fővárosi képviselő is, heves vitában akadályozta meg, hogy a HospInvest épületében működő cég, a Mediser Kft. zsebébe vándoroljon át a pénz.

A módosító javaslat szerint a Mediser Kft. kereste meg a fővárosi önkormányzatot a kéréssel, arra hivatkozva, hogy az intézménynek nincs annyi betege, amennyit el tudna látni. A szocialista politikus szerint az ezzel szemben a Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézete – a mutatók alapján – 285 órányi szakellátást és ennek OEP finanszírozását átirányíthatná a Megyeri Egészségháznak. A közgyűlési vitában azonban Wintermantel Zsolt kifejtette, ez teljes tévedés, ugyanis a számok a korábbi évre vonatkoznak, a kórház éppen ennyi beteggel és ennyi pénzből tudja fenntartani az anyagi stabilitását.

– Ez egy újabb gátlástalan szocialista támadás volt az újpesti kórházzal és betegekkel szemben, a fővárosi önkormányzat öngyilkos lépése lett volna, hogy a finanszírozást a magáncégnek adják. Ezt visszavenni később szinte lehetetlen lett volna – mondta el lapunknak Wintermantel Zsolt. – Ismét bebizonyosodott, hogy a kerületi betegek csak akkor érezhetik magukat biztonságban, ha az újpestiek kezében van az egészségügyi ellátás. Ennek megvalósulását, azaz a szakrendelő átvételét azonban Derce Tamás és az MSZP által alkotott koalíció másfél éve akadályozza. 

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Béláim 2009-09-05 14:18
Ez már mindenen túlmegy. Szétlopnak, rabolnak mindent, tőlünk elveszik az utolsó fillért is és akkor a saját mutyijuk miatt tömik a tolvaj hospivestes bandát pénzzel.
El kellene zavarni végleg ezeket. Trponnal, Derczével, Demszkivel és a libással együtt!!!!