Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 69 vendég böngészi
Dzsungel a városban Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 02.
Miközben a kerület vezetése milliókat költ muskátlira és petúniára, a Polgármesteri Hivatal és a Városkapu környéke és szerte a kerületben a közterületek ki sem látszanak a gazból. A polgármester szerint, akinek a környezete koszos, annak a lelke is az.

 


Legutóbbi számunkban foglalkoztunk a megalakult újpesti közterület-felügyelettel. Cikkünk nyomán – vagy csak az áldatlan állapotok miatt – özönlenek a panaszos levelek. „Szeretném figyelmükbe ajánlani az Újpest-Városkapunál található látványt, mellyel a kerület fogadja az ide érkezőket. A városkapunál vasútállomás, metróállomás, BKV- és Volánbusz-végállomás található, sokan megfordulnak itt, de úgy látszik, senkit sem zavar…”, írta levelében újpesti olvasónk, B. Márta. Másik olvasónknak a Külső-Szilágyi út elhanyagoltsága és a Polgármesteri Hivatal előtt száradó gyomok szúrják a szemét.„A Külső-Szilágyi úton, a Bőrfestő utcai villamosmegállónál akkora a gaz, hogy eltakarja a közlekedési táblákat. A Virágos Újpest! jelenséget bemutató fotó pedig jól illusztrálja, hogy a virág és a gaz milyen jól megfér egymással." –írta levelében Majer Ágota, egy másik olvasónk. „Nagyon sajnálom, hogy a város vezetői csak propagandának használják a virágokat, amíg kiteszik őket, utána meg hagyják, hogy elborítsa utcáinkat a gaz és a szemét. Tényleg szépek a muskátlik, csak éppen bután néznek ki a gaztengerben. Először jó lenne a rendelkezésre álló pénzből rendesen nyírni a füvet és irtani a gazt, és ha ez megvan, akkor kellene villogni a virágokkal”, írta másik olvasónk, Szegedi Tamás.Újpest vezetői a minap ünnepélyesen átadtak egy parkot a Berda József utcában és Derce Tamás polgármester beszélt a kerület gazosodásáról. – Ha hagyjuk, hogy a környezetünk szemetes, koszos legyen, akkor előbb-utóbb mi is szemetesek, koszosak leszünk, lelkileg is – nyilatkozta a polgármester az önkormányzati lapnak. Újabb olvasónk, Karácsony István lapunkban reagál a polgármester kijelentésére.

 „Nem tudom, mire értette ezt Derce Polgármester Úr, de Újpest közterületeinek általános állapota alapján azt gondolom, nem sok jóra számíthatunk! Azt is írja, hogy "a hisztéria, ha jó időben mondják, akkor bizony hasznos." Nos én most szeretnék polgármester Úrnak időben hisztériázni: ideje lenne a másfél méteres gazokat eltüntetni Újpest utcáiról!"


Újpest Önkormányzata több tízmillió forintot költ a villanyoszlopokra és közterületekre kihelyezett muskátlikra. Ebből a pénzből szakemberek szerint teljes mértékben megoldható lenne, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő járdák és egyéb közterületek mentén kiirtsák a szemet és lelket is szomorító gaztengert. Rádi Attila fideszes önkormányzati képviselő, a Közbiztonsági Bizottság tagja szerint a Közterület-felügyelet esetében is inkább a jól szervezett munkára, mintsem a látványpropagandára kellene koncentrálni.


(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások

 
0 #4 Katalin 2009-10-21 13:56
Nagyon szeretnénk végre egy P+R (ingyenes vagy kedvezményes havi bérletű) parkolót az újpesti metró végállomásánál! Szépek a muskátlik is, de erre nagyobb szükség volna.Köszönjük!
 
 
0 #3 Mánya Simon 2009-09-16 15:17
Az Árpád úti házak belső oldala, a sétáló rész botrányos állapotban van.Szemét,gaz,parl agfű?mit csinálnak a közmunkások,tal án lehetne őket itt is hasznosítani..
 
 
0 #2 Baumag 2009-09-13 07:30
Bizony irigylem azokat a csodálatos muskátlikat, amiket kihelyeztek a kerület néhány pontjára.Mi már évek óta erőlködünk, hogy ilyen és ehhez hasonló futó muskátlit tudjunk nevelni az erkélyünkön. Sajnos nem sikerül.
Csak hát ne lenne már évtizedek óta a metró feljárónál az az elhanyagolt telek. A távolabbi elhanyagolt helyekről nem is szólva.Ha fákat ültetnek véletlenül a lakótelep valamelyik pontján egy-kettő talán ha megmarad.Nem értem a fákat ültető cégnek nem kell garanciát vállalni a gondolom jól megfizetett "munkájáért"?Reménykedtem, hogy a Szigeti környékén kivágott fákat pótolni fogják, de ezt meg sem kisérelték. A fák kivágásában viszont nagyon sikeresek.A fák sikeres ültetése a focipályák körül tompitaná a hangos kiabállásokat is. De erre sem gondol senki.
Régebben még sűrübben összeszedték a rendetlen emberek szemetét is. De már ez is a múlté.A fűvet kár is vágni, ugyanis nincs már fű. Ahogy a cikk szerzője írja; viszont gaz annál inkább.
 
 
0 #1 Szabó Gábor 2009-09-04 13:42
T. Szerkesztőség!

Javosolnám, hogy indítsanak akciót és erre biztosítsanak az oldalon lehetőséget, hogy ha valaki szeméthalmot, gaztangert, vagy bármi rendellenessége t tapasztal, akkor azt lefényképezve be tudja küldeni az oldalra. Ezeket összegyűjtve kellene eljuttatni a Derce-Trippon duónak!

Üdvözlettel:
SZ.G.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.