Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi
Az újpesti szocialisták szűkmarkúak a rászorulókkal szemben Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 24.
Az önkormányzat népjóléti bizottsága legutóbbi ülésén tárgyalta Nagy István alpolgármester rendelettervezetét a nehéz helyzetbe került családok lakáshitel-törlesztésének támogatásáról. A szocialista politikusok azonban olyan módosításokat tettek, melyek jelentősen csökkentenék a kedvezményezettek körét, és kevesebb támogatást adnának a rászorulóknak. Fel lesz adva a lecke a képviselő-testületnek a döntésnél, az eredeti javaslatot és a szocialisták módosításait együtt láthatják.

 

 


Csökkentenék a szocialisták a válság sújtotta családoknak járó segély összegét
 

 

Lapunkban már beszámoltunk a rendelettervezet főbb elemeiről. Az eredeti elképzelés szerint azok kaphatnának támogatást, akik 2008. szeptember 1-jéig nem halmoztak fel tartozást, illetve ezután rosszabbodtak anyagi körülményei, a törlesztő­részlete 25 százalékkal nőtt vagy a jövedelme 20 százalékkal csökkent. Feltétel volt, hogy az önkormányzat számára egyértelmű legyen, a család csak átmenetileg került rosszabb helyzetbe, így reális az esélye a támogatás későbbi visszafizetésének. A szocialista módosítás szerint csak az kaphat támogatást, akinek 25 százalékkal nőtt a törlesztőrészlete és ezzel egy időben 20 százalékkal csökkent a jövedelme.

Az eredeti tervezet szerint a támogatás fél évtől egy évig tarthat. Összege havi 20 és 50 ezer forintig terjed. Ezeken is szigorítottak a bizottságban, a támogatás összegét 10–30 ezer közötti összegre csökkentenék a szocialisták, időtartama pedig 3–6 hónapra rövidülne. Szigorítaná a baloldal azt is, hogy mekkora lakás után járjon támogatás. Két személy esetén 56, míg 5 fős család esetén 72 négyzetméteres ingatlan hitel-törlesztését lehetne támogatni, nagyobbakét nem. Nagy István alpolgármester, aki hosszú évek óta intézi Újpesten a szociális ügyeket, elmondta, nem ért egyet a szocialisták szigorító javaslataival, azokat nem építi be a rendelet tervezetébe. Annál is inkább, mert a kialakult válságért döntően a kormány a felelős, amely sokáig hamis illúzióban ringatta az embereket. Ugyancsak felelősség terheli a bankokat, amiért felelőtlen hitelfelvételbe hajszolták az embereket. Ilyen körülmények között nem lehet azon csodálkozni, hogy a lakosság egy része gazdaságilag ellehetetlenült. Most a képviselő-testületen múlik, milyen támogatást szavaznak meg a nehéz helyzetbe jutott családoknak.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások

 
0 #4 Tata 2009-10-09 14:40
Nem csak a hitelesek, és kisvállalkozók megsegítésével marad adós az újpesti szoci gárda, de az igazsággal is.
A fájdalmas anya szobor visszaállítását támogató civilszervezete k felsorolásánál utolsónak tüntetik fel az önkormányzat honlapján a kezdeményezőket . Két éve az Újpesti Városvédő Egyesület száz aláírással javasolta már a visszaállítást. Nem sül le a képük?
 
 
0 #3 Nagy Kálmánné 2009-10-08 15:36
Kérem segítsenek a megigért kiegészítő nyugdíjamat, hogy megkaphassam.
1994-ben mentem el nyugdíjban és tavaly azt mondták, hogy januárban kapom meg a pénzt. Januárban a postás nem hozta, akkor szeptemberre igérték. Most már október van és még mindig csak ígérik, pedig jön a tél, meg a karácsony. Meddig kell még rá várni?
 
 
0 #2 Baumag 2009-09-29 11:36
Nem is olyan szűkmarkúak a szocialisták. Ha a maguk jövedelméről van szó akkor különösen nem. És ez részükről országos járvány. Elvenni az árva gyerekek pénzét,az étkezésüket, az emberek állását, lakásukat, pénzüket.És hazudni, hazudni mindenben ahogy belefér.Törvényeket átalakítani úgy, hogy mindezt büntetlenül tehessék.
Reméljük, hogy az újpesti szocialistáink magukba szállnak, és megpróbálnak már valami jót is cselekedni!
 
 
0 #1 rászoruló 2009-09-26 19:19
Remélem a képviselők megszavazzák a Nagy úr javaslatát, mi már nem tudjuk tovább viselni a terheket. Nem volt olyan régen, hogy megmondták dübörög itt minden. Hazudtak és hazudtak. Itt Újpesten is ingyen adták a tankönyveket, de megváltozott a helyzet mióta aszocik vezetik a várost. Kérem segitsenek a szegényeken, inkább kevesebb virágot rakjanak ki, meg szerényebb is lehetne a Trombita tér szökőkút nélkül is.
Nagy a baj.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.