Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 16 vendég böngészi
Veszélyben az ellátás Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 29.
Már csaknem egy hete lobog a zöld zászló a Károlyi Sándor Kórház homlokzatán, és az orvosok, ápolók is folyamatosan zöld karszalagot viselnek. Ez a kormány megszorító csomagja ellen tiltakozó egészségügyi dolgozók első figyelmeztetése, a második ma lépett érvénybe.Tiltakozóakcióba kezdtek múlt csütörtökön az egészségügyi intézmények, miután nem született megállapodás a kórházak többletfinanszírozásáról. 25,5 milliárd forintot kérnek az év hátralévő három hónapjára, a kormány azonban csak 4,5 milliárdot akar adni. A kórházszövetség azt mondta, ha nincs egyezség, szeptember 30-tól néhány intézményben be kell jelenteni, hogy az adott finanszírozási feltételek mellett még a szakmai minimumfeltételeket sem tudják biztosítani.

– A két kerületet ellátó Károlyi Sándor Kórház eddig havi 310 millió forint bázisfinanszírozást kapott, amit most 251 millió forintra akar a kormány lecsökkenteni. 230 millió forintot a bérek és a járulékok tesznek ki, így 21 millió forint maradna éves működési költségre. Ez még a sürgősségi betegellátásra sem elegendő, hisz a Károlyi Sándor Kórházba Újpest és a XV. kerület mellett egész Közép-Magyarországról érkeznek betegek. A krónikusbeteg-ellátás is rendkívül súlyos időbeli és minőségi hátrányt szenvedne el, ha elvonnák ezt a hatvanmillió forintot a kórháztól – mondta el lapunknak Dr. Hollósi Antal, a Károlyi Sándor Kórház megbízott orvosigazgatója, az újpesti önkormányzat népjóléti bizottságának elnöke.

 

 

(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Baumag 2009-10-01 11:24
Nemrég vártam az egyik rendelőben ahova másfél hónapja kaptam időpontot, hogy gyógyszert írjanak fel a számomra. Kiderült, hogy amikor telefonon időpontot kértem erre az eseményre, nem irta be az aki egy óra telefonálgatás után felvette a telefont. Lehet, hogy ez volt a bosszú kitartó telefonálgatáso m miatt.
Az orvos mentett ki kinos helyzetemből.
Aztán órákig hallgatnom kellett a többi beteg morgását az orvosi ellátás miatt. Egynek sem jutott eszébe, hogy talán nem az orvosok tehetnek a kialakult helyzetért. Kérdezem, ha legalább huszonöt ember elégedetlenkedi k, és lázit, miért nem tesznek valamit azért, hogy ne alakulhasson ki egy ilyen helyzet. Például ők is beírhatnának egy pár sort ezekre a lapokra, vagy netán a fővárosi döntéshozóknak, de úgy látszik erre már nem tellik az idejükből.
Könnyebb az orvosokat nővéreket szídni.Kiváncsi lennék ha nekik kellene ilyen körülmények között dolgozni, ha egyáltalán ismerik a munka fogalmát, akkor mekkora lenne a felzúdulás.
Sajnos az összefogás még ismeretlen hazánkban, maximum arra tellik, hogy az MSZP mellé tegyék az emberek az ikszet.