Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 24 vendég böngészi
Nyílt támadás a kisvállalkozások ellen Nyomtatás E-mail
2009. október 07.
Az újpesti képviselő-testület múlt heti ülésén döntött arról, hogy közbeszerzési pályázatot ír ki a fenntartásában működő intézmények karbantartási munkálataira. A szocialisták által erőltetett megoldás alapján öt fő szakmacsoportba sorolták az elvégzendő munkákat és ezekre lehet majd egyben pályázni. Így a legjobb esetben is maximum 5 cég nyerheti el a munkák elvégzésének jogát.

 

A Helyi Téma által megkérdezett szakértő szerint valóban közbeszerzést kell kiírni ezekre a feladatokra, azonban a törvény szerint lenne lehetőség más megoldásra is, ami jobban szolgálná az önkormányzat érdekeit. – A szigorú feltételeknek várhatóan csak kevés, nagyobb méretű, tőkeerős cég tud megfelelni, ami egyértelműen árfelhajtó tényező. Ha az önkormányzat az úgynevezett keretmegállapodásos eljárást választotta volna, akkor lehetőség lenne arra, hogy kisebb, helyben működő vállalkozások is munkához jussanak, mint ahogy ez eddig jellemző volt Újpesten. Ezzel a döntéssel ezt most ellehetetlenítik – mondta lapunknak Molnár Károly pályázati tanácsadó.

 

Wintermantel Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője a helyi kisvállalkozások elleni nyílt támadásnak nevezte a döntést, véleménye szerint azok, akik ehhez adták a nevüket, újpesti kisvállalkozásokat – üveges, villany-, víz-, gázszerelő egyéni vállalkozókat – sodornak a válság közepén még nehezebb helyzetbe, és kárt okoznak az önkormányzatnak is. – Hiába szónokol Derce polgármester úr a lokálpatriotizmusról és hiábavalóak a szocialista alpolgármester címeres utcanévtáblái is, ha az érdemi döntésekkel az újpestieket, a helyben dolgozó kisiparosokat lehetetlenítik el – jegyezte meg Wintermantel Zsolt.

 

Trippon Norbert, gazdasági ügyekért felelős alpolgármester a javaslat vitájában azzal indokolta a keretmegállapodásos eljárás elvetését, hogy akkor újabb eljárásra lenne szükség, aminek eredményét ismét a testület elé kellene hozni. Erről rendelkezett évekkel ugyanis ezelőtt a testület. Saját döntésüket persze bármikor meg is változtathatnák, ha akarnák.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #2 Mánya Simon 2009-10-27 16:16
Ne,bántsátok Dercét Ő csak azt nem engedi ami a profiljába,tart ozik italmérés,boroz ó.Az ismerősei ezen kivül csinálhatnak bármit ha lehet az Ő hozzátartozói közreműködéséve l...
 
 
0 #1 Szabó József 2009-10-10 21:14
Egyre inkább látszik, hogy Dercze egy nagyra fújt lufit csinál az újpestiségből. Csak a haverjait engedi dolgozni, a többikeket pedig szoci segédlettel kicsinálja. Legyen ennek már vége! Dercze - Demszki húzzanak el!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.