Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 29 vendég böngészi
Tervgazdaság Nyomtatás E-mail
2009. október 07.


Oszkó Péternek úgy tűnik meggyűlik a baja a tervekkel. Olyannyira, hogy kénytelen volt törvényt sérteni, és engedély nélkül építkezni. Mert a történet egészen egyszerű: Oszkó Péter építési engedéllyel vett egy telket, majd az érvényes tervtől eltérve szabálytalanul építkezett. A pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy az építkezés közben derült ki, hogy statikailag nem megfelelő, ha a ház egyik felét alápincézzük, a másik fele alatt pedig visszatöltött föld van.

 

Ez egy orbitális hazugság, és szép példája annak, hogyan nézi hülyének az embereket a jelenlegi kurzus. Oszkó elmondja, hogy a változtatás miatt az önkormányzathoz fordult, de ott kiderült, hogy a változtatás, a terv visszavonása nagy anyagi kárral járt volna számára, ezért inkább úgy döntött, hogy szabálytalanul építi fel a házát, és vállalja a bírságot. A nyers anyagi érdek mentén felvállalt tudatos törvénysértéssel Oszkó elveszítette a lehetőségét annak, hogy bárkin számon kérje a törvények, így az adótörvények betartását. Így ha hónap vége felé valakinek azt a döntést kell meghoznia, vajon vacsorát tegyen a családja asztalára, vagy befizesse az adóját, okkal mondhatja, hogy számára az adó befizetése túl nagy terhet jelent.

 

 


 

Oszkó Péter azonban építési tervén túl, most éppen egy másik terven is dolgozik, azt úgy hívják költségvetés. Félelmetes belegondolni, hogy ezzel a mentalitással miféle terv került a parlament elé, ahogy az is világos lehet mindenki számára, hogy Oszkó szerint tervei és a valóság közötti szakadékot akár törvénytelenséggel is át lehet hidalni. Ez már a színtiszta Gyurcsányizmus. A statikus pedig ellenőrizhetné kibírja-e a parlament kupolája, ha a főpénzügyér szólásra emelkedik.

 

Bartók Béla

 

Hozzászólások

 
0 #1 Baumag 2009-10-09 10:20
" Így ha hónap vége felé valakinek azt a döntést kell meghoznia, vajon vacsorát tegyen a családja asztalára, vagy befizesse az adóját, okkal mondhatja, hogy számára az adó befizetése túl nagy terhet jelent."
Ez a példa nagyon jellemzi a most hatalmon lévőket erkölcsi érzékükre. És ha megpiszkálnák hozzáértő emberek hogy ilyen fiatal létére honnan származik az a jövedelem, ami egy ekkora építkezést lehetővé tesz, valószínű csúnya dolgok kerülnének elő. Vagy alkotnak gyorsan egy pár olyan törvényt ami után jogilag nem megtámadható, csak erkölcsileg kifogásolható lesz a pénzszerzés.
Manapság az ő társaságukban most ez a menő.
Egyébbként a Gyurcsányizmusr ól jut eszembe, hogy a mostani gárda stílusából egyenesen következik, hogy Gyurcsány "úr" áll még most is az események háta mögött.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.