Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
A főváros újra nemet mondott a szakrendelő felújítására Nyomtatás E-mail
2009. október 14.
Újpest egészségügyi ellátása fölött viharfelhők gyülekeznek. A szülőotthont bezárták, a Károlyi Kórház csődhelyzettel küzd, és egy ideje a szakrendelő is veszélyben van. A Fővárosi Önkormányzat, mint tulajdonos, lassan húsz éve semmilyen jelentős felújítást nem végzett az épületen, és a jövőben sem tervezik.

 

 

Cudar idők várnak az újpesti szakrendelőbe járó betegekre, ha a fenntartó fővárosra bízzák magukat a hideg idő beköszöntével. A szakrendelő energiaköltségeinek mérséklése érdekében elengedhetetlen a fűtéskorszerűsítés, azonban a fenntartó nem vállalja ennek finanszírozását. – A legutóbbi testületi ülésre készült előterjesztésből kiderül, a főváros egyáltalán nem kíván hozzájárulni a szakrendelő felújításához. A szocialisták legújabb ötlete szerint a fővárosnak Újpest pénzéből kellene fűtés­korszerűsítésre pályáznia. Vagyis a főváros ismét becsapta az újpestieket, és újabb vállalását nem tartja be – mondta el a Helyi Témának Wintermantel Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője. A szocialista–szabaddemokrata fővárosi vezetés szabadulni szeretne a problémától. Tavaly januárban Szalkai István újpesti szocialista javaslatára meg is szavazták a szakrendelés privatizálását. Ám, ahogy azt a Helyi Téma is megírta: a helyi Fidesz tiltakozására és az újpestiek nyomására a főváros végül elállt a tervétől.Az Újpesti Fidesz által indított Együtt Újpestért Összefogás ugyanakkor tavaly év elején kezdeményezte, hogy Újpest, a legtöbb kerülethez hasonlóan vegye át a szakrendelő működtetését, mert szerintük csak így akadályozható meg a privatizációja és csakis ezzel biztosítható az újpestiek zökkenőmentes egészségügyi ellátása. Derce Tamás polgármester és a helyi szocialisták lesöpörték a kezdeményezést az asztalról azzal, hogy a terv csődbe vinné az önkormányzatot. – Az újpesti önkormányzat által készíttetett tanulmány szerint az SZTK nullszaldósan működtethető és öt év alatt évi százmillió forintos ráfordítással felújítható – cáfolta Nagy István fideszes alpolgármester az érveket. Később, a kezdeményezés erejét megérezve, a szocialisták a polgármesterrel együtt úgy ítélték meg, mégiscsak van pénz a szakrendelő felújítására. Újpest 250 millió forintot különített el erre, de a fővárossal kötött megállapodás szerint a felújítás csak akkor kezdhető meg, ha az újpestiek 250 millió forintjához a főváros hozzáteszi a dupláját. Ezt a főváros vezetése meg is ígérte. Sajnos azonban mindez csak ígéret volt.– A fővárosi vezetés rossz gazdája a Károlyi Kórháznak és a szakrendelőknek, ezért változásra van szükség – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője. – Mindez a mi álláspontunkat látszik igazolni, hisz mi kezdettől nemet mondtunk a privatizációra, és folyamatosan sürgetjük az SZTK újpesti átvételét.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Poór Éva 2010-04-21 18:52
Újpesti lakosként,valób an rossz látni ahogy teljesen lepusztul az SZTK. Nembeszélve a bezárt Szülőotthonról. Azóta is üresen áll,ami érték volt azt biztos elvitték már és szépen lepusztul tönkre megy az épület. Ablakai sokszor nyitva van mindt most is. Talán az SZTK.ba riaszt ha valami gáz lenne,de már úgy gondolom senki sem törődik vele. Én biztosan a következőt tenném, ha az enyém lenne,az SZTK vagy visszabontanám ,nemkellene 7 emelet,vagy a felsőszínteket kiadnám üzleteknek étteremnek vagy bármi ami hasznot hozna. A másik javaslat még az lehetne,hogy a Szülóotthont a főváros ingyen átadja Újpestnek és azt újítanák fel,mondjuk az SZTK.-át oda áttenném abból a pénzből ami befolyna az SZTK eladásából. Nagyon más jobb ötletem nincsen,de borzalmas állapotban van az biztos mindkettő épület. A Károlyi Korházat pedig nem szabadna se bezárni se tovább csődhelyzetben hagyni,mert nagyszerű orvosok vannak és nővérek ott.Nembeszélve arról,hogy Újpestnek nagy szüksége van rá ,és Palotának is hisz onnan is idejönnek a betegek. Igaz nincs semmire se pénz szinte, de valami okosat kilehetne találni. Pl, az uszodát is ellehetne adni habár kár volt bezárni, mert ha korszerúbb lett volna akkor sok vendég megfordult volna benne.Hát ennyi amit szerettem volna elmondani. Sok sikert a FIDESZNEK,és vasárnapi győzelmet. Üdvözlettel,Évi .