Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 99 vendég böngészi
Nagyon várjuk már a Megyeri hidat Nyomtatás E-mail
2008. július 10.
Derce Tamás polgármester sajtónyilatkozataiban úgy vélekedett, a Megyeri híd megnyitásával kezelhetetlen járműforgalom zúdulna Újpestre. Wintermantel Zsolt közlekedésmérnök, képviselő szerint viszont igenis szükség van a híd mielőbbi átadására. 
 
Javaslatára független szakértői tanulmány készült, megfogalmazva: mit kell tenni, hogy a híd áldás és ne átok legyen a helyieknek.Sem a testület, sem az illetékes bizottság nem tárgyalt Derce Tamás javaslatáról, reméljük, nincs is olyan javaslata, amelyben megakadályozná a régóta várt Megyeri híd átadását ősszel – nyilatkozta lapunknak Wintermantel Zsolt közlekedésmérnök, újpesti és fővárosi képviselő.
 
 
Mivel egy új híd átadásával kapcsolatban számos ismert és még több bizonytalan probléma adódik, a képviselő javaslatára készült egy független szakértői tanulmány Újpest közép- és hosszú távú közlekedéséről. Ehhez először keresztmetszeti és csomóponti forgalomszámlálást végeztek, majd számítógépes modellel jelezték előre a forgalmi terhelés változását. A rendszertervben tételesen fel van sorolva, milyen következményekkel jár a Megyeri híd átadása, az M0-s körgyűrű megépítése. Pontosan lefektették, hogy milyen újpesti, illetve fővárosi feladatok sorakoznak annak érdekében, hogy az  új híd előnyöket jelentsen az újpestiek számára.
 
Witermantel Zsolt szerint eljött a minél határozottabb érdekérvényesítés ideje. Az említett tanulmány alapján mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a várható forgalomnövekedést kezelni tudják. Ebben feladata van az újpesti önkormányzatnak, és megállapodásra kell jutni a főváros vezetésével is. Az egész észak-pesti régió számára kulcsfontosságú a Megyeri híd megépítése és átadása, különösen akkor, amikor a Margit hidat átépítés miatt le kell zárni.


K.GY. HT
 
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.