Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 61 vendég böngészi
Bocskai Tamás szerint sürgősen fel kell újítani a szakrendelőt Nyomtatás E-mail
2009. november 03.
A Károlyi Kórház október elsején hivatalba lépett új főigazgatója szerint sürgősen meg kell kezdeni a szakrendelő felújítását. Bocskai Tamás azt is fontosnak tartja, hogy a helyi önkormányzat vegye át a szakrendelőt a fővárostól, miként az a főváros összes többi kerületében már megtörtént.

 

Bocskai doktor alig egy hónapja vette át a Károlyi Kórház irányítását, máris számos elképzelése van a kórház és a szakrendelő helyzetének rendezésére. Az igazgató nem most vezet először kórházat, van tapasztalata a nehéz helyzetben lévő intézmények területén. – Mintegy tizenkét évet gyakorló orvosként töltöttem, amit ugyanennyi ideig orvosigazgatói posztok követtek. Közben képeztem magam az államigazgatás és az egészségügyi menedzsment területén is. Kétségtelen, hogy figyelembe véve a pályámat: szakmai csúcs a Károlyi Kórház élén állni. Ugyanakkor ma, nemcsak a Károlyi, hanem bármely más kórház irányítása embert próbáló feladat. Ebben főként az április elsejével életbe lépett új finanszírozási rend, vagyis a jelentős elvonás a fő felelős – mondta el a Helyi Témának Bocskai Tamás.

 

Az új főigazgató már pályázata készítésekor alaposan feltérképezte a Károlyit, október elseje óta pedig gyűlnek a személyes tapasztalatai. Tudja: anyagilag elkeserítő, emberileg biztató a helyzet az újpesti egészségügyi intézményekben. – A Károlyi a fővárosi kórházak között egyértelmű hátránnyal küzd, hisz a számos telephely, illetve a pavilonrendszer nehezíti a működést. Ezt ellensúlyozza a humán erőforrás kiemelkedő szintje, vagyis az, hogy hosszú ideje összeszokott, kiváló csapat végzi itt a gyógyítást. Miközben állandó napi javítások, tűzoltás- szerű renoválások keserítik az itt dolgozók életét, az orvosok, ápolók összeszokottsága segíti a problémák leküzdését. Ezt figyelembe véve úgy látom, hogy némi fiatalításra szükség lesz. Azt, hogy pontosan mely területeken, még most alakítom ki. Nem lesz könnyű, mert köztudottan nehéz fiatal, de jó szakembereket találni – avatott be a terveibe Bocskai Tamás. Az igazgató azt határozottan kijelentette, nincs csődközelben a kórház, de pengeélen táncol.

 

– Havonta súlyos tízmilliókkal csökkent a bevételünk. Ugyanakkor a kórházszövetség, illetve más érdekvédők eredményes tárgyalásának köszönhetően további állami forrásokra számíthatunk. Így a beszállítóinknak sem kell nyugtalankodniuk – tette hozzá. A Helyi Téma múlt heti számában foglalkoztunk a szakrendelő vizesblokkjaiból hiányzó mosdókagylókkal.

 

– A fővárosban minden szakrendelő kerületi kézben van, tehát nem egy fővárosi tulajdonban lévő kórház – azaz a Károlyi – a tulajdonosa. Szerintem itt is ez lenne a helyes megoldás, ám ez politikai döntés kérdése. Szakmailag feltétlen szükséges a felújítás, amire megoldás lehet uniós pályázatok megcélzása. Ehhez az önerőt az újpesti önkormányzat biztosítani akarja.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások  

 
0 #2 Újpesti patrióta 2010-06-17 10:04
Ajánlom figyelmükbe, a vérvételt, ott nem a pénz a legfontosabb tényező, hanem az ott dolgozók embertelen magatartása, a szervezetlenség és az, hogy a szabályok egy sűrűn teleplakátolt falon vannak amelyek ellentmondanak egymásnak, és kétszer nem voltam úgy ott, hogy ne változtak volna.Ha önök egyszer végignézik ami ott történik és főleg azt milyen stílusban beszélnek idős beteg emberekkel akkor meglátják, hogy nem még több pénzt kell a működtetésre, hanem ki kell cserélni azt a személyzetet amely ezt az állapotot évek óta fenntartja. Ez a részleg az újpesti egészségügy szégyene.
Ez megérne egy oknyomozó látogatást ott.
 
 
0 #1 Baumag 2009-11-06 10:54
Végre egy jó hír ! Piszok nehéz dolga lesz Bocskai Tamás igazgató úrnak, ha komolyan veszi a dolgát. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem megy ez a szétrombolt egészségügy rendbetétetele az egyik napról a másikra.
Azt meg, hogy hogy lehet megoldani a nővérek , orvosok rossz lelkiállapotát, fáradságát, fásultságát fogalmam nincs. Félek tőle, hogy pénz, pénz, pénz.
Nem értem, hogy a szakrendelő miért nem került kerületi tulajdonba eddig is, amikor a főváros összes rendelőintézete már átkerült ettől a tolvaj bandától.
Azt értem, hogy a kerületnek anyagilag nagyon össze kell szedni magát, hogy a költségeket fedezni tudja, és az esetleges pazarlásokat megszüntesse, de úgy gondolom ennél fontosabb dolog most a közrenden kivűl nem létezik.
Jó egészséget, és jó munkát kívánok az új ígazgató úrnak !