Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 98 vendég böngészi
Zsebre dolgoztak a Fővinformnál? Nyomtatás E-mail
2009. november 09.
Budapest - A BKV belső vizsgálata megállapította, hogy a cég közlekedési igazgatóságához tartozó Fővinform dolgozói valójában saját zsebre dolgoztak, tudta meg a Blikk. A Fővinformtól értesülünk nap mint nap arról, hogy hol milyen útfelújítások zajlanak éppen, és merre célszerű elkerülni a dugókat.

 

A belső vizsgálat szerint a társaság a BKV eszközeit használta fel arra, hogy összegyűjtse ezeket a hasznos információkat, és ezeket az adatokat úgy adták el az újságoknak, rádióknak és tévéknek, hogy saját maguk adtak számlát róla. A BKV vezérigazgatója ezért rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen vagyon elleni bűncselekmény alapos gyanúja miatt.


Hogy miért most lett gyanús a BKV vezetőinek a helyzet, nem tudni, ugyanis legalább 12 éve így működik a közlekedési vállalat szárnyai alatt a Fővinform.


- A Fővinform a BKV adatbázisát és infrastruktúráját használja, ám az értékesített információkért kapott bevételből a BKV mégsem részesül. A dolgozók munkaköri kötelessége összegyűjteni az adatokat, ezért tisztázni kell, hogy jogszerű-e az információkat magán gazdasági társaságok képviselőiként továbbadni díjazás fejében - közölték kérdésünkre a BKV sajtóosztályán.


Nem csoda, ha a BKV nehezményezi, hogy kihagyták a Fővinform sajtóbevételeiből, hiszen az évi fenntartási költségek 85 százalékát, mintegy 50 millió forintot a közlekedési vállalat állja, az adófizetők pénzéből. A főváros pedig további 8 millióval járul hozzá a Fővinform működtetéséhez.


Az utóbbi tétel miatt pattant ki a botrány. Wintermantel Zsolt fideszes fővárosi képviselő a közgyűlés legutóbbi ülésén kifogásolta, miért kap támogatást a Fővinform a fővárostól, amikor az a piacból és a BKV-ból él.

- Javasoltam, hogy vizsgáljuk meg a gazdálkodásukat, és csak azután döntsünk a támogatásról, de leszavaztak. Én mindenesetre szóltam előre, hogy gyanús a Fővinform gazdálkodása - közölte Wintermantel Zsolt.

Ez a gyanú most nemcsak a Fővinformra, hanem Rosta Mariannra, a Fővinform vezetőjére is rávetült.


- Értetlenül állok a megjelent hírek előtt, azokat alaptalannak, sértőnek és hitelrontónak tartom - mondta el lapunknak Rosta Mariann, aki a jogi vizsgálat lezártáig nem kívánt bővebben nyilatkozni az ügyről.


(Blikk.hu - K.R.M. - V.J.Z. )

 

Hozzászólások

 
0 #1 Baumag 2009-11-11 13:17
Szerettem volna Fővinformos lenni, mert sejtettem hogy ha a főváros több száz dugójából közlök egy párat és azt elmondom sok-sok rádiónak és TV-nek nem járhatok rosszul.
Hátha még tudtam volna hogy a BKV-hoz is tartozom, ezt az állást kész aranybányának kezeltem volna.Ismert ember lenni, és még kis munkával jól keresni is, nem rossz lehetőség.
Nem is lett belőlem Fővinformos, de legalább egyszer hasznukat láttam volna a közlekedésben.
Igaz keveset használom az autómat, így lehetőséget sem adtam nekik, hogy jó tanácsokkal lássanak el.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.