Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
Tiszta vadnyugat! Nyomtatás E-mail
2009. november 18.
Újpesten az elmúlt időszakban nemcsak megnövekedett a bűncselekmények száma, de azok egyre durvábbak is. Múlt csütörtökön lábon lőttek egy biztonsági őrt, miközben kirabolták az Attila parkban lévő kaszinót, kedden az Árpád úti bankfió­kot fosztották ki fegyverrel. Ősszel egy pedofil bébiszitter zaklatta gyermekeinket, október végén háromszor is hátba lőttek egy férfit a nyílt utcán, autókat gyújtottak fel, rendőrnek kellett használnia fegyverét!

 


– A Fóti út és az Attila utca találkozásánál lévő játékterembe múlt csütörtökön reggel háromnegyed hét körül lépett be egy férfi. Úgy tett, mintha játszani akarna, majd váltópénzt kért a kaszinó alkalmazottjától, aki egyben a biztonsági őr is volt – mondta el lapunknak Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese. – A biztonsági őr kinyitotta a kasz­szát, hogy aprót adjon a játékgéphez, ekkor a férfi fegyvert rántott, letérdeltette az őrt és combon lőtte. Majd a kasszába nyúlt, abból valamennyi pénzt elvett és elmenekült. A meglőtt férfit kórházba vitték. Előtte két nappal szintén fegyverrel rabolták ki a K&H Bank Árpád úti bankfiókját. Az ismeretlen férfi megfenyegette a pénzintézet alkalmazottait és a készpénz átadására kényszerítette őket. Követelését teljesítették, így a férfi elmenekült a helyszínről. Lövés ekkor nem dördült és személyi sérülés sem történt.

 

– Bebizonyosodni látszik, hogy a jelenlegi hatalom nem képes mindannyiunk biztonságát garantálni. Azzal, hogy a kormány nem biztosítja a rendvédelmi szervek megfelelő finanszírozását, egyértelműen teret ad a bűnözésnek. Amikor pedig a rendőrség eleve létszámhiánnyal küzd, hatalmas rendőri erőkkel biztosítják a kormányzati eseményeket, ünnepeket, elvonva ezzel a létszámot a közbiztonság fenntartásától. Az a kormány, amelyik fél saját nemzetétől, rendőrsorfal és kordonok mögé bújik, csúfos bukásra van ítélve! – mondta el lapunknak Wintermantel Zsolt fideszes fővárosi és újpesti önkormányzati képviselő. Hladony Sándor önkormányzati képviselő is úgy érzi, a jelenlegi vezetés felelős a vadnyugatot idéző újpesti közállapotokért.

 

– A közbiztonság aggasztó, napi hír lett a fegyverrel elkövetett bűncselekmény kerületünkben. Tiborc panaszát tudnám idézni: ,S aki száz- meg százezret rabol, bírája lészen annak, akit a szükség garast rabolni kényszerít.

 

Rajtunk múlik, meddig lesz ez még így! A kerületben egyre szaporodó durva, fegyveres bűn­cselekményekkel kapcso­lat­ban kerestük a kerületi rend­őrkapitányságot is, ké­sőbb­re ígértek választ.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.