Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 101 vendég böngészi
Pusztítás a Károlyi parkban Nyomtatás E-mail
2009. november 18.
Olvasóink felháborodtak, amiért az önkormányzat a napokban számos fát kivágatott a Károlyi szoborparkban. Szerintük a korhadt fák mellett egészségesek is áldozatul estek.

 

Néhány hete az önkormányzati újság beszámolt arról, milyen gondosan válogatták ki a különböző fafajtákat, melyeket a megújult Főtérre telepítenek majd. Az írás részletesen taglalja, hogy vizsgálat alapján válogatták ki, mely fákat kell kivágni, és melyek maradhatnak. Legutóbb pedig azt olvashattuk, hogy „a Károlyi szoborparkban a tervek szerint eltávolították a beteg, korhadt fákat, helyet csinálva az újonnan telepítendő növényzetnek is”.

 

Nos, rendben is lennénk, ha nem Újpest lenne a helyszín, ahol a Főtér programra hivatkozva több egészséges, akár 60 esztendős fát is kivágtak már. Sajnos ez ismét megtörtént, ugyanis a felvételeinken jól látszik, hogy teljesen egészséges, ép törzsű fák is áldozatul estek a pusztításnak. A Károlyi park egy szépen kialakított, gondosan megtervezett növényzettel rendelkező kis sziget volt a Városháza mellett, most azonban csatatérré változott. – írta levelében olvasónk, Péterffy Gábor. Lapunk munkatársa a közeli piacon árusító kofáktól úgy értesült, nem is a Főtér-rekonstrukció volt az elsődleges szempont a fakivágásnál, hanem hogy idén is megrendezhessék a fenyőfavásárt.

 


Júliusban így nézett ki a Károlyi park
 

Most ilyen állapotok uralkodnak ugyanitt

 

– Erre a rossz tervezés miatt nem maradt máshol hely, csak a Károlyi parkban. Úgy tudjuk, azért vágták ki itt a fákat, hogy a helyükre murvát szórjanak, és ide költözzenek az árusok a fenyőkkel – mondta egy neve elhallgatását kérő helybeli.

 

Az idő hamarosan igazolja majd, hogy a fe­nyő­faárusok vagy az újonnan tele­pítendő növényzet volt a fakivágások valódi indoka.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások

 
0 #1 Baumag 2009-11-22 12:48
Sajnos ez az értelmetlen fapusztítás, és a fák koronáinak levágásával azok elcsúfitása, nem a parkositásra oly büszke vezetőink nagy érdeme. És ez jellemző az egész kerületre. A nagyrészt értelmetlen csonkolásokkal vagy teljesen elpusztítják a fákat, vagy évtizedek kellenek, hogy újra kinézzenek valahogy. Magyarázza el már valaki hogy a többnyire egészséges lombkoronát miért kell levágni ?
Ültetni más ám egy muskátlit mint egy fát aminek sok-sok év kell, hogy szép és hasznos legyen.
A polgármesteri hivatal mellett már hetek óta kint hevernek az ültetni való fák. Nem jut senkinek az eszébe, hogy szerencsétlenek et már kár lesz elültetni? Vagy csak az számít, hogy statisztikailag el lehessen mondani, hogy mennyi fát ültettünk és mennyi pénzt fordítottunk rá? Mert minden jel erre utal.
Látszattevékeny ségekből ebben a kerületben sincs hiány, és valakik jól járnak vele!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.