Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 37 vendég böngészi
Olvasni jó! Könyvgyűjtés a Fidesz irodában Nyomtatás E-mail
2009. november 23.
November végéig tart a szervezetünk hirdette jótékonysági könyvgyűjtés. Az adománnyal kerületünk hátrányos helyzetben lévő iskoláinak könyvtárát szeretnénk segíteni. Az állami támogatás folyamatos csökkenésével, a megszorítások miatt fejlesztésre, az állomány bővítésére alig van lehetőség.

 

Németh EditA segítség mellett a kezdeményezés felhívó jelleggel is bír: az olvasás szükségességét, fontosságát, a könyv szeretetét hirdeti.Sokan leírták már, hogy egyre kevesebb az elmélyült, gondolkodva olvasó, hogy a technika fejlődésével a betű háttérbe szorul, s ennek káros következményei vannak. Nem lehet azonban elég hangsúlyozni, a veszélyre figyelmeztetni: a film, televízió készen kapott képei beszűkítik, elsorvasztják az emberi képzeletet. A képzelet elszegényedésével maga az egyén lesz szegényebb, kiszolgáltatottabb. A virtuális világban nincs olvasás, elmélyedés, gondolkodás.  A televízió, számítógép, de a film felirat is sok olvasási energiát felőröl, hatástalanít. Kialakul bennünk egy olvasási reflex, amire leginkább a kapkodás, sietség jellemző.

 

Ha ilyen reflexszel olvassuk az irodalmat, a művészi élmény elvész, mert olvasásunkat nem az elmélyülés, hanem a kapkodás fogja jellemezni. Márpedig igazi élményre van szükségünk ahhoz, hogy az olvasás, a könyv világában megtaláljuk azt az értéket, amiből erőt meríthetünk saját világuk jobbá tételéhez. Ifjú korban különösen fontos az olvasás, hiszen a felnőtt tettét befolyásolják a fiatalkori olvasmányélmények.

 

Hol vannak ma már azok a mozgalmak, melyek hirdették: ,,A könyv jóbarát!", ,,Olvasni jó!", hol vannak a régi olvasókörök, ahol mindenki a saját olvasmányairól számolt be. Egyre ritkább társalgási téma az olvasmányélmények megbeszélése, megvitatása. Néha értetlenül néznek az emberre, ha ilyet kezdeményez.

 

Ennek ellenére reméljük, hogy mostani kezdeményezésünk nemes célját sokan vallják, ezért segítenek.

 

Németh Edit

 

 

Hozzászólások

 
0 #2 Újpesti Fidesz 2009-12-01 12:18
Kedves Simi bácsi!

Köszönjük, megfelelnek azok is. Várjuk szeretettel az irodában.

Üdvözlettel
Újpesti Fidesz
 
 
0 #1 Mánya Simon 2009-11-23 20:07
Berkesi,SZilvás i, is jó?? ha igen irjatok és viszek kb 40 kötetet.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.