Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 68 vendég böngészi
Több hely kell a sok kicsinek Nyomtatás E-mail
2009. december 02.
Töb­b hely kell a sok kicsinek Egy új bölcsőde felépítésére van szükség Újpesten, amihez döntően uniós forrásból teremtené elő a pénzt az önkormányzat. Az illetékes bizottság már támogatta Nagy István alpolgármester előterjesztését, a képviselő-testület lapzártánk után szavaz róla.

 

– Az elmúlt években öt bölcsődét zártak be Újpesten, de a szociális feszültségek miatt most újra megnőtt irántuk az igény. A szakmai felmérés szerint negyven új férőhely enyhítheti a gondokat – fejtette ki lapunknak Nagy István. Az önkormányzatnak nem áll rendelkezésére új bölcsőde építésére pénz, de kapóra jött, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség december elsejei beadási határidővel éppen e célra pályázatot hirdetett. A feltételek is kedvezőek, hiszen az uniós forrás a beruházás kilencven százalékát állja, míg az önerő a maradék tíz.

 

Az egyre növekvő igények miatt Káposztsámegyerre, a Homoktövis bölcsőde bővítésére gondolt az előterjesztő. Itt nyílna lehetőség négy új csoportszoba, negyven új férőhely kialakítására. Az összberuházás mintegy 215 millió forintba kerül, ennek a tíz százalékát kell az önkormányzatnak előteremtenie. Jogos a felvetés: mi lett a korábbi bölcsődei épületek sorsa? Ezek mindegyike más funkciót tölt már be, ezért kell most újat építeni.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.