Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Rossz pályázatot dolgozott ki az alpolgármester Nyomtatás E-mail
2009. december 02.
Egyetlen vállalkozó sem igényelte az önkormányzat által nyújtott 30 millió forintos kamattámogatást, mert nem tudnak megfelelni a hitelfelvétel feltételeinek – derült ki az újpesti vállalkozók múlt heti tanácskozásán.

 

A kamarai fórumon már az első vállalkozó hozzászólásából kitűnt: hiába hozott hangzatosnak tűnő rendeletet az önkormányzat egy 30 millió forintos kamattámogatásról a vállalkozók számára, az semmit sem ér. – Ma a kisvállalkozók megfizethető hitelhez nem jutnak, így kamattámogatást sem igényelhetnek. A forgalom hónapról hónapra drasztikusan csökken. Az én esetemben, egy műszaki cikkeket forgalmazó vállalkozásban ahhoz, hogy megtartsuk a munkahelyeket vagy legalább egy embert felvegyek, esetleg a bérelt üzlethelyiséget megvásárolhassam, bizony jó lenne tisztességes kamatozású hitelhez jutni.

 

Ez az önkormányzat rendeletével nem vált lehetővé egyikünk számára sem – szólalt fel indulatosan egy újpesti vállalkozó hölgy. Trippon Norbert szocialista alpolgármester, a megbukott pályázat beterjesztője elismerte, hogy a teljes 30 millió forint megmaradt, mert a vállalkozók nem pályáztak rá, pedig az unió­ban nálunk a legsúlyosabb a gazdasági válság. – Mivel a pénz jövőre is megmarad, okulva a tévedésünkből, meghallgatjuk majd a vállalkozókat is arról, milyen támogatásra lenne szükségük. Szintén jó hír a vállalkozóknak, hogy jövőre nem emelkednek az üzletek bérleti díjai – ígérte az alpolgármester.

 

A legtöbb észrevételt a piac állapota miatt kapta a hivatal. Egy 50-60 vállalkozó nevében felszólaló kereskedő azt kérdezte, mire számíthatnak az úgynevezett gomba- vagy virágpiac lebontása után. Számíthatnak-e egyáltalán az életben maradásra? Válaszában Trippon Norbert ígéretet tett arra, hogy a vállalkozóknak lesz helyük az új körülmények között. Hozzátette: a virágpiac elbontása csak a Fő tér program második ütemében következik be, egyelőre arra vár az önkormányzat, hogy megkapja az uniós forrásból a 780 millió forintot az első ütemre. A piac lehangoló állapotával kapcsolatban elhangzott: már sokszor felmérték a teendőket, de most egy újabb állagfelmérésre kerül sor. Minden bizonynyal pár százmillió forintos felújításra lesz szükség, amihez keresik a forrást.

 

A fórum végeztével Kesztyűs József kamarai elnök arról beszélt, amikor a Helyi Téma megírta – éppen az ő nyilatkozata alapján –, hogy nem szerencsés a kamattámogatásos pályázat, a cikk feszültséget keltett a kamara és a Trippon Norbert képviselte önkormányzat között. Majd a helyi kereskedelmi és iparkamara elnöke a pártállami időkre emlékeztető módon sajtóelemzésbe kezdett, kísérletet téve arra, hogy meghatározza a Helyi Téma cikkei­nek tartalmát és hangvételét. Mi arról írtunk, hogy nem jó a pályázat, és az valóban teljesen el is bukott.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.