Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 15 vendég böngészi
Együtt az emberekkel - Dr. Hollósi Antal és Wintermantel Zsolt hivatalosan is képviselőjelöltek Nyomtatás E-mail
2009. december 15.
A politikának vissza kell találni az emberekhez, mindennapi problémáikhoz és céljaikhoz. Csak az emberek felé forduló politikával, velük közösen, a nagy többség akaratát képviselve lehet felemelni Magyarországot - mondta Orbán Viktor a Fidesz Országos Választmányának ülésén.

 

 

Orbán Viktor úgy látja, már állnak a különböző politikai erők zászlói, amelyekre mindenki felírta a maga elképzeléseit. Így az MSZP zászlóján a "Gyurcsány- korszak 2" áll. Mint rámutatott, a szocialisták ugyanazokkal a kifejezéssekkel, ugyanazt akarják folytatni, amit eddig tettek. Ennek elemei a trükkök százai, a fiktív költségvetés, az őszödi beszéd, a gátlástalan visszaélés a hatalommal, a botrányok, az ország eladósítása, a munkanélküliség vagy a sorozatos megszorító csomagok.

 

Az SZDSZ-nek - mint a Fidesz elnöke fogalmazott -, a szocialisták "lassan mikroszkóppal sem látható csendestársának" "aprócska" zászlóján a "viszontlátásra" felirat olvasható, míg az MDF-én két szó található: Bokros-csomag. Véleménye szerint, utóbbi a Horn-kormány porlepte politikáját vette elő. A Fidesz elnöke szólt a Jobbikról is, amely szervezet jobboldalinak mondja magát, de éppen azt gyengíti és járatja le "trójai falóként". Az ő zászlójukon az erőszak áll.

 

Orbán Viktor meglátása szerint, ha egy országban tisztességes viszonyok uralkodnak, biztonság van, rend és növekedés, akkor a "szélsőséges és erőszakos botránypártok eltűnnek a politikai élet süllyesztőjében".

 


 

Kifejtette, mindegyik zászló közös jellemzője, hogy a múltat akarják konzerválni, a Gyurcsány-korszak meghosszabbításában érdekeltek. Abban a korszakban, amelyben a politika hátat fordított az embereknek. Ugyanakkor jó hír, hogy ezeken kívül van más lehetőség is. Van egy csapat, amely gyökeres és mély változást akar, és megérett a feladatra. Ez nem más, mint a Fidesz-KDNP csapata. A pártelnök hozzátette, ők sokat tanultak a saját hibáikból, míg a szocialisták láthatóan semmiből sem vontak le következtetéseket. Ragaszkodnak az általuk erőltetett úthoz, amely azonban állandóan zsákutcába vezet. A Fidesz ezzel szemben megtanulta, "másképp lehet, és másképp is kell". Legfőbb tanulságként pedig azt vonták le, hogy a politikának vissza kell találni az emberekhez.

 

A párt elnöke beszédében hangsúlyozta, a polgári szövetség zászlója abban különbözik a többitől, hogy ez a mondat áll rajta: "együtt az emberekkel". Ez maga a változás, az emberekhez forduló politika. Mint mondta, az elmúlt nyolc év legnagyobb bűne, hogy a politika mindenből kihagyta az embereket. Nem képviselte az érdekeiket, hazugságokkal, trükkök százaival a szabad döntés lehetőségét is elvette tőlük. Ez az, amin változtatni kell.

 

 

 Dr. Hollósi Antal
Dr. Hollósi Antal
Budapest 05 OEVK, IV. kerület
Wintermantel Zsolt
Wintermantel Zsolt
Budapest 06 OEVK, IV-XV. kerület

 

A Fidesz egy erős és tapasztalt csapat, amely képes a változtatásra. Aláhúzta, hogy Magyarország kiállta a szocialista próbát. Kibírta a diktatúrából magát átmentő szocialista politika visszatérését a hatalomba, amely az országot az élet minden területén legyengítette. Ugyan gazdasági vészhelyzet is fenyeget, de hazánk még mindig nem omlott össze. Orbán Viktor úgy fogalmazott, mindez megerősítette abban, hogy még hihetetlen erőforrások rejlenek az országban, amelyek csak arra várnak, hogy valaki felszabadítsa őket.

 

Rámutatott, ha ez a tetterős és elszánt csapat, azaz a Fidesz, a változások élére áll, akkor bármit elérhetünk. A Fidesz elnöke elmondta, hisz abban, hogy az ország képes lesz újraindítani a gazdaságot, egymillió munkahelyet teremteni, megmenteni az egészségügyet, újjáépíteni a rendet, és biztonságot, helyreállítani az ország hitelét, határokon átívelve egyesíteni a nemzetet, az új közép-európai együttműködés meghatározó erejévé válni.

 

A jelöltekkel történt beszélgetésekről elmondta, megerősítették abban, hogy jó úton járnak, mert érezte, hogy igazi csapatként tudnak majd dolgozni. Hitet és erőt ad számára, hogy mindenki felkészült, és elszánt a Gyurcsány-korszak lezárására, illetve arra, hogy együtt az emberekkel erőssé tegyék az országot.


(orbanviktor.hu)

 

Végleges az egyéni képviselőjelöltek névsora

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt
egyéni országgyűlési képviselőjelöltjei 2010-ben.

 

Kattintson IDE a teljes lista olvasásához!

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.