Névnap

Ma 2018. január 23., kedd, Zelma és Rajmund napja van. Holnap Timót napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 30 vendég böngészi
Feljelentették a BKV-t – szerdán is káosz várható Nyomtatás E-mail
2010. január 06.
Feljelentették a BKV-t a szakszervezetek, amiért a közlekedési társaság illegális sztrájknak nevezte a buszsofőrök magatartását. Az érdekképviseletek szerint több, mint 300 busz nem állt ki a garázsból a reggeli csúcsforgalomban. A legnagyobb fennakadás Dél-Budán és Dél-Pesten volt.

 

Azért indult kevesebb járat, mert a BKV-dolgozók hétfő óta alaposabban átvizsgálják a buszokat reggel, és javítást kérnek, ha műszaki hibát találnak. Január elseje óta ugyanis kollektív szerződés hiányában a Munka Törvénykönyve szerint dolgoznak, ez pedig nem szab időkorlátot az átvizsgálásnak. A kollektív szerződésről csak szerdán folytatják a tárgyalásokat, így tehát holnap is fennakadások várhatók a buszközlekedésben. Az érdekképviseletek jogi képviseletét ellátó ügyvéd a Hír Televíziónak azt mondta: a sofőrök csak a Munka Törvénykönyvének rendelkezéseit tartják be, amikor a műszaki hibás buszokat nem engedik a forgalomba. Tehát sehogyan sem lehet vadsztrájkról, vagy egyáltalán sztrájkról beszélni – tette hozzá Borsai Nelly.

 

Kedd reggel jelentősen csökkentett számban álltak forgalomba a BKV-buszok, de az akkori információk csak 150 busz kieséséről szóltak. Délutánra viszont a közlekedési társaság elismerte, hogy hozzávetőleg 270-nel kevesebb busz indult el a szabályoshoz képest.

 

Inkább szálljunk villamosra vagy metróra

 

A BKV 12 alvállalkozót szerződtetett saját buszokkal kedd reggeltől, hogy elkerüljék a káoszt, éjszakára pedig pihenőnapos dolgozókat rendeltek be, hogy gyorsítsák a munkát. A garázsokba felügyelőket is küldtek. A tömegközlekedési vállalat közleményben arra kérte az utasokat: ahol lehetőség van rá, utazzanak inkább villamossal és metróval.

 

„Demszky és Horváth fejezze be a tehetetlen totyogást”

 

Hatékony lépéseket sürget a Fidesz a BKV-nál kialakult helyzet miatt. György István fővárosi frakcióvezető-helyettes és Wintermantel Zsolt képviselő közös keddi közleményükben azt írják: nyomatékosan felhívják a helyzetért elsősorban felelős Demszky Gábor főpolgármester és Horváth Csaba kormánybiztos figyelmét, hogy fejezzék be a „tehetetlen totyogást”

 

 

(HírTV)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.