Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 45 vendég böngészi
Horváth Csaba ne zsaroljon Nyomtatás E-mail
2010. január 28.
Wintermantel Zsolt, a főváros fideszes képviselője arra szólította fel képviselőtársát, a szocialista Horváth Csabát: kormánybiztosi minőségében ne zsarolja a Fővárosi Közgyűlést azzal, hogy a kormány elvonja a BKV-nak szánt támogatást, ha a testület nem szavazza meg a tarifaemelést és járatcsökkentést is rögzítő szerződéstervezetet.

 

Wintermantel Zsolt azt követően beszélt erről csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy javaslatára a közgyűlés - szűk többséggel - úgy döntött, a főváros a kormánnyal kötendő finanszírozási megállapodásban nem kíván elköteleződni sem viteldíj-emelésre, sem pedig járatritkításra.


Ez azt jelenti, hogy újra kell tárgyalni a főváros és a kormány közötti szerződéstervezetet, ami 23 milliárd forintos támogatást biztosított volna a BKV működtetéséhez.

 

A fideszes képviselő elmondta, Horváth Csaba a döntés miatt gyakorlatilag a kormánytámogatás megvonását helyezte kilátásba.  
Wintermantel Zsolt szerint ezzel Horváth Csaba ismét cserbenhagyta a budapestieket. Szerinte a szocialisták "lebuktak", mert a főváros városüzemeltetési bizottságának előző napi ülésén Tislér László, a BKV egyik vezetője azt mondta, a megállapodás és az arra épülő program úgy készült, hogy az 2011-től 5-6 százalékos teljesítménycsökkentéssel számol.

 

A közgyűlés a határozatban arra kérte a főpolgármestert, hogy a kormánnyal megkötendő szerződést csak akkor terjessze a közgyűlés elé, ha abban nem szerepel tarifaemelés és járatcsökkentés.

 

A sajtótájékoztató után Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője újságíróknak azt mondta:  
üdvözlik a fővárosi döntést. Közölte, arra kérte a képviselőket, ne engedjenek Horváth Csaba "zsarolásának", és ne változtassák meg a szűk többséggel meghozott döntést.

 

Mint fogalmazott, "valóban ég az erdő a BKV körül, és az állam valóban adott egy vödör vizet a fővárosnak", ám, ha ezzel csak akkor lehet oltani, ha egy vödör benzint is a lángok közé kell önteni, akkor inkább nem kell a víz sem.

 

Azon az áron, hogy a közösségi közlekedést leépítsék, nem kell kormányzati segítség - hangoztatta a VEKE szóvivője.

 

Horváth Csaba (MSZP) Budapest-ügyi kormánybiztos szerint a megállapodásért ,,köszönet és gratuláció járna", hiszen először sikerült elfogadtatni a kormánnyal, hogy a BKV-nak az államkasszából adandó támogatás inflációval egyező emelését vállalja, és ezzel sikerült növekedési pályára állítani a csődhelyzetben lévő BKV-t.

Wintermantel erre úgy válaszolt: ,,köszönjük a százmilliós tanácsadói szerződéseket és végkielégítéseket, a rendőrségnek pedig a letartóztatásokat". Az ellenzéki képviselő vitatta azt is, hogy a főpolgármesternek lenne jogalapja arra, hogy tarifaemelésre vállaljon kötelezettséget.
 

 

 

Hozzászólások

 
0 #1 Baumag 2010-01-31 14:27
Először is utálom leírni, hogy szocialisták. Utálom, mert semmi közük nincs a szocializmushoz , ahhoz képest legalább is, ami papíron le van fektetve.
Kőkemény kapitalisták, akik pár év alatt szerezték meg a vagyonukat összeköttetései k révén. Mert ha szellemi munkájukért, vagy dinasztiák során végzett jó gazdálkodásuk révén lenne még a bőrük alatt is pénz, akkor nem csodálkoznék.
De a saját káromon tapasztalhattam , hogyan szedik el a pénzt, és a vagyont más emberektől.
És ami a leglázítóbb, hogy a meglopottat még le is nézik,ki is röhögik.
El tudom képzelni, amikor egymás közt vannak, milyen jókat szórakozhatnak azon, hogy ki milyen hazugságokkal hülyítette a társadalomért törődő embereket.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.