Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 67 vendég böngészi
Helyreigazítás Nyomtatás E-mail
2010. január 29.

Mióta hetilappá sűrűsödött az Újpesti Napló megjelenése, szemmel látható az az erőlködés, ahogy a szerkesztőség igyekszik tartalommal megtölteni az újságot. A lap a megjelenő számok többségében 16 oldalra fogyatkozott, így a heti megjelenés csupán a terjesztőnek jelent többletmunkát és bevételt.

 

A tartalom szempontjából talán az indokolhatta volna a heti megjelenést, ha frissebb, aktuális információk jelennének meg a lapban. Erről azonban úgy tűnik, szó sincs.  A soványka lapszámokat nagy részben fűrészporos konzervanyagok töltik meg. A január 25-i szám azonban a lehangoló összképet tekintve is negatívan lóg ki a sorból. Egyrészt Újpest önkormányzatának tevékenységét a két pályázati felhíváson túl semmi sem jeleníti meg ebben a számban, mintha az önkormányzat egyáltalán nem létezne, vagy inkább nem működne. Még nagyobb baklövés azonban a címlapon is szerepeltetett vagyonadóról szóló összeállítás. Talán nem tekinthető véletlennek, hogy sokan úgy látják, és sokan panaszkodnak is amiatt, hogy az Újpesti Napló leginkább egy szocialista párti kampánylapra hasonlít (Erről bövebben olvashat: Médiaszocializmus Újpesten ).

 

 

De az elképzelhetetlen, hogy az MSZP nagyszerű vívmányaként bevezetett ingatlanadóról a szerkesztőség ne tudta volna, hogy az Alkotmánybíróság előtt fekvő beadvány kapcsán nemsokára döntés születik. Ennek ellenére bár az első bevallási határidő február 25 (!) lett volna, a január 25-i lapszámban mégis terjedelmes beszámolóban ecsetelik a befizetéshez kapcsolódó teendőket. Másnap pedig az Alkotmánybíróság megsemmisítette az ingatlanadóra vonatkozó törvényt.  

 

A cikk hiába sorolja egy oldalon keresztül feltételes módban a bevallási és befizetési teendőket, összeállításuk mégis indokolatlan, megtévesztő és félrevezető.

 

A lapnak saját magával szemben kellene helyreigazítást közölnie, arról hogy idejekorán és feleslegesen riogtatták az újpestieket. És végre ideje lenne az ujpest.hu címoldaláról is levenni a megtévesztő cikket.

 

Hozzászólások

 
0 #3 Baumag 2010-01-31 14:03
Az Újpesti Napló nem csak hasonlít egy MSZP-s kampányújsághoz , ha nem az is! Témái erőltetettek és nagy része hazugság is. Vagy az elhallgatás lila ködébe burkolódzik.
Rengeteget írt a főtér felújításáról is, dicshimnuszokat zengve.
Pár napja megnéztem a főtér felújítását a saját szememmel is. Amit olvastam róla, ahhoz a képhez képest lehangoló volt. A külső szemlélőnek a látvány egy pár hetes rosszul végzett munkához hasonlít.
A volt szabad parkírozóban a lefejezett fák látványa meg egyenesen megrendítő. Nosztalgiával gondoltam rá, hogy amikor kimentünk nagy ritkán autóval a piacra, mindig egy árnyas fa hűsítette a leállított autót. Most már nem fogja, mert ha ki is hajtanak a fák, akkora már annyit kell majd fizetni a parkolásért, hogy egy dolgozó, vagy nyugdíjas embernek odaállni meggondolandó lesz.
 
 
0 #2 Anti 2010-01-30 15:58
Már most szólok, hogy a nőnap március 8-án van /volt, lesz?/
Tavaly a fiatal elvtársak március 7-re tették a nagy
fagyizás közben. Ennyit a lap színvonaláról.
Az olvashatóság nem csak a betűk nagyságától függ,
a tartalom sem mellékes.
 
 
0 #1 Szénási J. 2010-01-30 14:08
És mindezt évi 150, azaz egyszázötven millió forintból!!! Erre van pénz!
Az újságnak van ügyvezető igazgatója, főszerkesztője, szerkesztőségve zetője, több szerkesztője, olvasószerkeszt ője, titkárságvezető je........!!!
Úgy látszik az Újpesti Naplónál, a közpénzköltés tekintetében nincs válság! Dercének ehhez egy szava sincs?
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.