Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 37 vendég böngészi
Hagyónak annyi, már pártjának sem kell Nyomtatás E-mail
2010. február 01.
Kihátrál az MSZP Hagyó Miklós mögül. A szocialisták volt főpolgármester-helyettesére több egykori BKV-vezető is terhelő vallomást tett a végkielégítések és tanácsadói szerződések ügyében indított nyomozásban. Lapunk úgy tudja, a BKV-t 2008 áprilisától irányító Balogh Zsolt vádalkut köthetett a nyomozókkal Hagyóra vonatkozó terhelő információkért cserébe.

 

Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére is terhelő vallomást tettek. Baloghot nem gyanúsították meg, bár több szerződésen szerepel az aláírása. Az MSZP elnöksége ma tárgyal Hagyó jövőjéről. Burány Sándor, a szocialisták fővárosi elnöke elismerte, egyeztetett párttársával, hogy lépjen le a fővárosi lista harmadik helyéről. Hozzátette, ha nem teszi meg, pártja intézkedik.

 


 

Hagyó kegyvesztettsége a BKV tanácsadói szerződései és végkielégítései miatt indított nyomozásnak tulajdonítható. A házi őrizetbe helyezett volt BKV-vezérigazgató, Antal Attila terhelő vallomás tett egykori főnökére, a BKV-t felügyelő szocialista főpolgármester-helyettesre. Hagyó odaveszett tekintélyét Demszky Gábor főpolgármester sem állította helyre azzal, hogy közölte, egykori helyettese kézi vezérléssel irányította a BKV-t és a rábízott fővárosi cégeket, s ő hiába figyelmeztette, ne tegye.

 

Lapunk információi szerint Balogh Zsolt, aki Antal 2008 áprilisi lemondásától szeptemberig igazgatta a BKV-t, vádalkut köthetett a nyomozókkal. Balogh meggyanúsításáról még nem érkeztek hírek, jóllehet az ő felelőssége is felvethető, hiszen több tanácsadói szerződésen és végkielégítésen is szerepel az aláírása.

 

Hagyó országgyűlési képviselőként mentelmi joga mögé bújhat, ha a parlament nem adja ki, s legfeljebb képviselői pályája folytatása tehetné védetté. Ezért elemi érdeke fűződik a fővárosi lista harmadik helyéhez. Egyéniben szinte esélytelenként indul a XII. kerületben Pokorni Zoltánnal (Fidesz) szemben, aki 2006-ban is vereséget mért rá. Az ősszel álhírnek bizonyult az az értesülés, miszerint Hagyó maga kéri hátrébb sorolását. Ezt cselekvés nem követte, a főpolgármester-helyettes maradt dobogós helyén, Lendvai Ildikó és Burány Sándor mögött.

 

Az Atv.hu úgy tudja, Burányék garantálnák, hogy a ciklus végéig Hagyó megőrizhesse budapesti, területi listán szerzett mandátumát. Az MSZP elnöksége hétfőn rendkívüli ülésen foglalkozik bűncselekmények közelébe került elvtársával. A kormánypárt miniszterelnök-jelöltje is megszólalt az egyre kínosabb ügyben, Mesterházy Attila közölte, akit igaztalanul vádolnak, megvédik, akiről viszont kiderül, hogy hibát vétett, nem számíthat erre. Hagyó a távirati irodán keresztül üzent: „Egy régi mondás úgy tartja: az idő és az igazság jó barátok, azaz előbb-utóbb minden kiderül. Én az idővel és az igazsággal is szembe tudok nézni.”

 

Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója és Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató nemcsak Hagyó Miklósra, hanem Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának SZDSZ-es elnökére is terhelő vallomást tett – közölte vasárnap az atv.hu rendőrségi forrásokra hivatkozva.

 

Megkérdeztük

Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz frakcióvezető-helyettese: A szocialisták nem játszhatják el, hogy kizárólag Hagyót terheli felelősség. Burány Sándor elnök, Steiner Pál frakcióvezető, Horváth Csaba főpolgármester-helyettes is részese a történteknek. Együtt vették át a hatalmat a párt budapesti szervezetében, majd alakították ki és gyakorolták az MSZP városüzemeltetési politikáját. Burány hiába lepődik most meg, aligha lett volna elnök Hagyó támogatása nélkül. Ennek a négyes fogatnak közösen kell viselnie a következményeket.
 

 

(Forrás: Zsidai Péter - MagyarHírlapOnline)

 

 

Hozzászólások

 
0 #1 MSZP 2010-02-02 17:10
Most lassan elindul a lavina és magával rántja, temeti az összes Hagyó klónt. Érdekelne Trippon meddig húzza?
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.