Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 43 vendég böngészi
A MOK és az orvosok szövetsége is visszautasítja Mesterházy szavait Nyomtatás E-mail
2010. február 05.
A Magyar Orvosi Kamara (MOK) visszautasítja Mesterházy Attila kijelentését arról, hogy Magyarországon az orvosok bárkit politikai meggyőződése szerint megkülönböztető módon kezelnének - mondta Éger István, a MOK elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján; A Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) elnöke szintén bocsánatkérésre szólította fel az MSZP miniszterelnök-jelöltjét.

 

A MOK sajtótájékoztatóján kiosztott dokumentum szerint Mesterházy Attila néhány napja egy nyilvános fórumon "az orvosok megbízhatóságát megkérdőjelező megnyilatkozásra ragadtatta magát, amikor felvetette, vajon rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali érzelmű beteg egy úgymond netán jobboldali gondolkodású orvosra".Éger István erről azt mondta: valamennyi orvos kolléga nevében mély megdöbbenésének ad hangot a MOK e megalapozatlan és súlyosan sértő kijelentés miatt, amit az érintettek nevében a leghatározottabban visszautasít a kamara. Egyúttal felszólítják Mesterházy Attilát, hogy nyilvánosan kövesse meg az orvosokat, és kijelentéséért kérjen bocsánatot.Az elnök kijelentette, hogy az orvosi kar az elmúlt évtizedek során soha nem tett, és manapság sem tesz különbséget a betegek között, nem tudhatja és nem is kíváncsi rá, hogy a hozzá forduló milyen nemzetiségű, vallású, politikai meggyőződésű, vagy milyen szexuális identitása van."Ahogy erre nem vagyunk kíváncsiak, ugyanúgy senkinek nincs hozzá semmi köze, és teljesen lényegtelen, hogy a beteget ellátó orvos egyébként milyen emberi meggyőződéssel bír. Ez az orvosnak a magánügye, ami az orvost a gyógyításban soha nem befolyásolja" - fogalmazott Éger István. Ezért aki ilyet állít, az vagy hozzon bizonyítékot erről, és ez maga után vonja az illetővel szembeni megfelelő szankciót, ha azonban nem tud, akkor ne tegyen a nyilvánosság előtt ilyen kijelentéseket, "mert ezzel nagy nyilvánosság előtt rágalmazást követ el, és ezt a MOK nem hagyhatja szó nélkül" - fűzte hozzá.Éger István szerint az, hogy az ilyen kijelentéseket tevő politikusoknak lelkiismeret-furdalása van az egészségügyben végzett romboló tevékenységük miatt, még nem jogosítja fel őket arra, hogy politikai alapon rágalmazzanak olyanokat, akik minden helyzetben tudásuk teljes latba vetésével állnak bárki rendelkezésére.Bélteczki János, a Magyar Orvosok Szövetségének (MOSZ) elnöke az eset miatt nyílt levelet intézett Mesterházy Attilához, amelyet az MTI-hez is eljuttatott csütörtökön. Ebben azt írta: "Kérem arra, ha bármilyen konkrét tény jutott a birtokába arra vonatkozóan, hogy Magyarországon bárki, orvosi ellátása során hátrányt szenvedett politikai, nemzetiségi, etnikai, netán vallási hovatartozása miatt, tegyen ez ügyben büntető feljelentést. Ezúton ígérem meg Önnek, ha megállapítást nyer a fenti jogsértés, a jogi felelősségre vonás mellett nem marad el a szakmai-etikai felelősségre vonása sem a vétkesnek. Ám ha ilyen tény nincs az Ön birtokában, elvárjuk, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot a magyar társadalomtól".

 

(MTI)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Baumag 2010-02-05 17:06
Ez idegesít, hogy megint eszelősen hazudoznak, ferdítenek az MSZP-sek. Majdnem minden nap kapok egy újságot néha olyat, ami a legfinomabb papírból készült sok képpel.
És csak akkor derül ki, hogy megint az MSZP hazudozik gátlástalanul minden témát jól becsomagolva. Az újság kiadójából persze nem derül ki egyértelműen, hogy kik állnak mögötte.
Ugyanez vonatkozik már az összes TV-re, rádiókra. Csak a ferdítések, hazugságok ömlenek belőle. Még a jobboldalinak tartott Hír-TV-ben sem ajánlom a betelefonálós Csintalan műsort senkinek sem, ha nem akar a kedves néző a faragatlan Csintalan miatt dührohamot kapni, és végleg kiábrándulni a "jobb" oldalból.
Ugyanakkor Fideszessel nagyon ritkán találkozok a TV-k képernyőjén. Ha véletlenül mégis, az unalomtól, és az érdektelenségtő l csukódnak a szemeim.
Szóval aggódok, hogy ezzel a választással sem fognak megoldódni a problémáink.
Bár ne lenne igazam!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.