Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Újjá kell építeni Magyarországot Nyomtatás E-mail
2010. február 07.
A következő kormánynak a nemzeti ügyek kormányának kell lennie - szögezte le országértékelő beszédében Orbán Viktor a Millenárison.

 

Orbán Viktor elmondta, úgy tapasztalja, ma olyan elsöprő igény van a változásra, amilyen talán húsz éve volt. Különbség van azonban abban, hogy jelenleg gyengének látják Magyarországot, és ennek egyértelműen a gyenge kormányzás az oka. Az embereknek ebből lett elege. A Fidesz elnöke úgy véli, itt az ideje, hogy hazánknak erős vezetése legyen, amely képes helyreállítani tekintélyét, meg tudja oldani a gondokat, felelősen kezeli a pénzügyeket, és nem nyomta rá bélyegét munkájára a bűnözés, illetve a hatalommal való visszaélés.

A Fidesz elnöke szólt arról is, hogy 2009-ben új világ született, amely leszámolt néhány illúzióval, így például azzal, hogy számokkal, és értékteremtés nélkül fenntartható a világgazdaság, elég a piaci önszabályozás. Kiderült, hogy szükség van az államra, nem lehet az élet minden területét a piacra, pénzügyi szereplőkre bízni. Az új helyzet, új világgazdasági versenyt is jelent. Így például megnőtt Ázsia jelentősége, a globalizáció fő haszonélvezője kelet. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a neoliberális illúziókkal Magyarországnak is le kell számolni. Ha ismét meg akarjuk találni helyünket a világban, akkor erős nemzetre és erős nemzetgazdaságra van szükségünk.

 

 

Kiemelte, a Gyurcsány-korszak sok kárt okozott az országnak, azonban van erőnk ahhoz, hogy nagy és átfogó változást vigyünk véghez. Az új világ, nemcsak kihívásokat, de új lehetőségeket is jelent. A változáshoz egy biztos iránytűre van szükség, ez pedig a józan ész lehet. A józan ész szerint egyrészt minden szélsőséget el kell utasítani. Az egyik szélsőséget Magyarországon a ma hatalmon lévők jelentik, akik a törvényen felül helyezték magukat. A másik szélsőség a törvényen kívül helyezi magát, és úgy gondolja, céljai eléréséhez akár az erőszak is megengedhető. Mindkét szélsőség egyaránt veszélyes - hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

A választások után a jövő kormányzásának kell következnie, nem a bosszú kormányzásának. De ez nem jelentheti azt, hogy szemet hunyunk és átlépünk afelett, ami az elmúlt nyolc évben történt - jelentette ki a Fidesz elnöke, hozzáfűzve: a felelősségrevonással nem a múltnak tartozunk, hanem a jövőnek. Az elszámoltatás célja, hogy ne ismétlődhessen meg még egyszer mindaz, ami az elmúlt években történt. "Olyan országot akarunk a gyermekeinkre hagyni, ahol a törvény szava mindenkire vonatkozik, kivétel nélkül" - húzta alá.

Orbán Viktor tovább folytatva, szólt arról, hogy a szélsőségek elutasítása mellett, a józan ész alapján, a politikának ismét az emberek, a nagy többség felé kell fordulni. Fontos visszatérni a vitán felül álló közös értékekhez. Ilyen összekötő érték, amelyeket a kormányzati munka alapjának kell megtenni, a munka, az otthon, a család, az egészség, és a rend. Magyarország akkor tud kilábalni a válságból, ha lesznek nemzeti ügyei, amelyekkel a nagy többség azonosulni tud.

Mint mondta az országot újjá kell építeni. Az első és legfontosabb nemzeti ügy a gazdaság saját lábra állítása. Megjegyezte, nem fog lemondani arról a meggyőződéséről, hogy bármely közösségnek az a jó, ha minél több tagja végez hasznos munkát, de arról sem, hogy a válságkezelés egyetlen hatásos módja a gazdasági növekedés beindítása.

A Fidesz elnöke a következő kormány feladatai közé sorolta még a magyar termékek, a magyar áru, a termőföld és a hazai vízkészlet megvédését, a háziorvosok és az egészségügy helyzetének rendezését, a szociális biztonság, a közrend és a közbiztonság helyzetének helyreállítását. Hozzátette, a változásnak az élet minden területére ki kell terjednie. Mint fogalmazott, a nemzeti ügyek kormányának a jövő felé kell fordulnia.

Elmondta, megérti azokat, a szülőket, akik azt mondják, az országnak ma nincs jövőképe. Számukra azt üzente, a változás azért fontos, hogy újra legyen közös jövő, és célok. Az elkeseredett embereket arra kérte, hogy az igazi és mély változás érdekében, csak a józan ész politikáját támogassák, mert a szélsőséges erőknek hiába nagy a hangjuk, hiába rázzák az öklüket, nincs és nem is lesz ahhoz elég erejük, hogy változást vigyenek végbe.
A volt baloldali szavazóknak azt üzente, hogy a jobboldaliak nem várják tőlük, hogy megváltoztassák a felfogásukat, hanem arra kérik őket, támogassák a nemzeti ügyeket.

Orbán Viktor fontosnak tartotta megemlíteni, hogy vannak, akik úgy gondolják a felmérések alapján, hogy a jövőbe induló vonatjegy már a zsebükben van, de felhívta a figyelmet, csak egyetlen igazi felmérés létezik, amelyre adni lehet, mégpedig ami április 11-én lesz. Puskás Ferenc egy mondására utalva, megjegyezte, kis különbség kis változás, nagy különbség nagy változás.

Úgy látja, Magyarország sokkal jobb kormányzást érdemel. Az embereknek joga van arra, hogy olyan kormányuk legyen, amely figyel rájuk, meghallja a hangjukat. Mint mondta, hisz abban, hogy a magyarok képesek a hazugság helyett az igazságot, kapzsiság helyett az önzetlenséget, mohó zsarnokság helyett a demokratikus józan észt, uszítás helyett a megbékélést, korrupció helyett az áldozatkészséget, tagadás helyett a hitet, hatalmaskodás helyett a szolgálatot választani. "Tudom, ezt várják az új kormánytól is" - tette hozzá, de azt kérte várják mindezt el az emberek saját maguktól is. "Higgyék el, csak együtt sikerülhet, együtt sikerülni fog" - mondta.

A Fidesz elnöke beszéde végén, ismét aláhúzta, erős és elkötelezett kormányra van szükség, itt az ideje, hogy a gyengéket leváltsák az erősek. "Készen állok, hogy Magyarország nagy vállalkozásában a magam feladatát ellássam. Én, és a pártom is készen áll, készen állunk az erős, a felelős, és a cselekvő kormányzásra" - zárta az országértékelést Orbán Viktor.


* * *

Az összegyűlt vendégek között foglalt helyet Mádl Ferenc volt köztársasági elnök és felesége, Mádl Dalma.

Megjelent mások mellett Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Pokorni Zoltán és Varga Mihály Fidesz-alelnök, Tarlós István fideszes fővárosi frakcióvezető, Rogán Antal V. kerületi polgármester, Schmitt Pál EP-alelnök, valamint Pozsgay Imre volt államminiszter, Stumpf István, az Orbán-kormány egykori kancelláriaminisztere, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, Jókai Anna író, Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat egykori játékosai, Kárpáti György egykori vízilabdázó, a fogathajtó világbajnok Lázár testvérek, Balázs Péter színész, valamint Hámori József volt kulturális miniszter.

 

(Fidesz.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #16 Bíró Sándor 2010-02-24 15:07
Én már 86 éves vagyok és sok mindent átéltem. Amikor a recski táborből szabadultúnk megtiltották, hogy erről beszéljünk. A tábor helyét is eltüntették és beültették erdővel. Amikor 1995 évben megépítettük a nemzeti emlékparkot ki kellett írtani az erdőt ott, ahol a tábor állt.Felépítettük a büntető barakot és még néhány rosszemlékű építményt.Kis múzeum hirdeti a kommunisták és az ÁVH-sok kegyetlenségeit .A terror házában is látható a recskről készült egyik dokumentfilm.Ezek után nehéz nekünk eltűrni az utódok , az Mszp és a Szadesz jelenlétét a parlamentben.Ráadásul a korruciójukkal kirabolták és tönkretették országunkat. Hajrá magyarok !
 
 
0 #15 Baumag 2010-02-21 10:48
Nézem a Tv-ben a szocialistáknak nevezett idomított emberek tombolását a Gyurcsányi bűnöknek, a hazaárulásuk melletti kiállásuknak lelkes már eszement megnyilvánulásá t. És cirkuszban érzem magam ! Tehetetlenséget érzek ennyi ország romboló lény vad orgiája fölött.
Igazat adok Surján Lászlónak, hogy például egy jó mondattal el lehetett volna intézni a nyugdíjasok beterelésének kísérletét ebbe az akolba, azzal hogy; "Miért, ki nem szeretne svéd nyugdíjat magának?" De nem ezt tették. Szánalmasan próbáltak magyarázkodni, amivel az emberek nagy részében az a meggyőződés kerekedett felül, hogy lehet, hogy igazuk van ezeknek az MSZP-seknek, és így van a többi felvetett témával is.
Nem értem a Fideszt, nem akar, vagy nem tud ez ellen a banda ellen harcolni, még ha később is szeretné kezdeni a kampányát.
De reagálni akkor is kellene az ilyen Gyurcsányi kijelentések miatt, hogy ha ellenzékben leszünk, pokollá tesszük a Fidesz-KDNP életét. Ez ugyanis nem más, mint hazaárulás. És ezt kellene, egy olyan ügyészséggel, bírósággal határozottan megakadályozni, amelyik a feljelentést követően átlátszó indokokkal hagyja tovább tombolni az ilyen, és ehhez hasonló ország rombolást.
De ehhez nagy bátorság, és határozottság kellene a mi részünkről, mert itt nem hogy kétharmados győzelem nem születik így, hanem örülünk, ha győzni fogunk valahogy.
Aki nem hiszi, nézze meg az MSZP gyülevész hadát!
 
 
0 #14 Hanyattka 2010-02-19 15:08
Kedves Baumag!
A céljaink azononosak azzal a különbséggel, hogy a Fidesznek nincs szüksége a Jobbik támogatására vagy ellenkezésére a mostani bűnbanda elszámoltatásáh oz. Mindenképp el lesznek számoltatva az elmúlt évek rablásait illetően. Valóban megosztott a jobboldal, és ezt sikerült a Jobbik piacradobásával az MSZP-nek elérnie. Ígí vagy úgy, de az MSZP-nek nem kevés szerepe van a Jobbik megerősödésében . Ha nem tetszik a megosztottság, akkor ne beszélj OV ellen, hanem állj mellénk és támogasd a Fideszt szóban és tettekben. Nem kell Vonát és a Jobbikot sajnálni, megérik ők a pénzüket. Hőzöngeni a legkönnyebb, tenni valamit már nehezebb. Ahogy OV mondta: Minden Jobbikra leadott szavazat a Fideszt és a változást gyengíti és végül a semmibe vész.
 
 
0 #13 Baumag 2010-02-19 14:43
Kedves, és nagyon tisztelt Hanyattka ! Azért nem válaszoltam Vona Gábor szavaira, mert nincs az interneten kivűl, ahonnan értesüljek róla. Egyszerűen ki van közösítve.
A másik és a lényegesebb, hogy nagyon nem szeretném, ha az MSZP-SZDSZ bűntársulat még egyszer a hatalom közelébe jutna. Ez a kicsinyes torzsalkodás a Jobbik és a Fidesz között egyenesen dühit, amikor előttünk az igazi ellenség.
Nem tudom azt, hogy ki kezdte el, és nem is érdekel, de a jobb oldal kettészakításáb an már a szavazók is nagyban csatlakoztak. És ez cseppet sem hiányzik!
Orbán Viktorral meg semmi bajom nincs, egy tehetséges politikusnak tartom, csak kellene belőle egy jó pár, kicsit rámenősebb politikus is.
Mert ne felejtsük el, hogy nagyon sok törvényen kívülivel kell felvenni a harcot! És ez nem egyszerű!
 
 
0 #12 Hanyattka 2010-02-19 09:51
Szerintem azért, mertaz MSZP rájött, hogy a Jobbik nem csak a Fidesztől vesz el szavazatokat, hanem tőlük is. Az MSZP szánalmas helyzetében jelenleg nem engedheti meg magának, hogy megtűrje a Jobbikot a saját kárára. Ha egyértelműen csak a Fideszt gyengítené a Jobbik, akkor szerintem még közös fellépéseik is lennének, mert mindkét párt a Fidesz ellen van.

(Kedves Baumag! Nem válaszoltál nekem már párszor, hogy miért nem háborodsz fel Vona Fidesz ellenes szövegein, miért csak OV-ral van bajod? Miért nem baj számodra, hogy a Jobbik elutasítja keményen a Fideszt és miért nehezményezed ha a Fidesz viszont válaszként szintén elutasítja a Jobbikot)
 
 
0 #11 Baumag 2010-02-19 08:27
Kedves Bíró Úr ! Ha a Jobbikot az MSZP támogatja, akkor miért vannak kiközösítve az összes MSZP-s TV-ből, rádióból?
Úgy tűnik ránk fér még néhány év MSZP-SZDSZ uralom.
 
 
0 #10 Baumag 2010-02-17 16:07
Ez a baj. A kommunizmus áldozatai a most hatalmon lévők szerint úgy néz ki, hogy nyaralni voltak.
Az én nagypapám halála sem érdekelt senkit a kárpótlásnál. Pedig őt is ártatlanul ölték meg !
 
 
0 #9 Bíró Sándor 2010-02-17 14:52
A sajtó és az elektronikus hírközlő adások sokat foglalkoznak a holocauszttal és csak keveset a SZu és a kommunisták magyar áldozataival, holott ezek létszáma tőbb, mint a magyar zsidóké. Malinki robotből lett Szibéria és a foglyokkal egyűtt több százezer magyar pusztulása.Én is érintett vagyok, mert Rákosiék idején ötévig voltam politikai rab és
több,mint három évet szenvedtem a recski kényszermunka és haláltáborban, melyet az ÁVH hozott létre a gulagok mintájára.
 
 
0 #8 Bíró Sándor 2010-02-15 15:04
Sajnos nem véletlen, hogy a Jobbik nem képes jobboldali egységet alkotni a FIDESSZEl, hiszen a Jobbikot a szocalisták támogatják.Nekik az a céljuk, hogy minél több szavazatot elvegyenek a FIDESZtől.Ez az a lóláb, amely kilátszik. Hasonló vagy azonos a cél az MDF-el is.Gondolom Orbánék ezt tudják, de erre kell itt Újpesten is vigyázni.Már a kopogtató céduláknál is figyeljünk.
 
 
0 #7 Hanyattka 2010-02-14 17:09
Kedves Baumag!
Tisztában vagyok vele, hogy kik tették tönkre az országot és kik ellen kell harcolnom. Első válaszom Neked nem is erre vonatkozott, mert ez egyértelmű. Te viszont szelektíven olvasod, amit írok, mert nem mindenre válaszolsz. Szóval miért kéne megígérnie OV-nak, hogy egy bizonytalan jövőjű és jelenű szervezkedéssel , mint a Jobbik, majd tutira együtt fog működni? Nem ismerjük a Jobbikos jelölteket, és nem tudjuk, Vona a hőzöngésen és az okt. 23-i rendőrterror kivizsgálásán kívül mit szeretne? A felelősöket a Fidesz is felelősségre akarja vonni, tehát akár tekintheted ezt együttműködésne k is, de nehogy már nyílt Fidesz ellenes Vona dumák után, majd OV nyújtson neki kezet? Majd ha Vona is tudja merre van előre és felismeri a helyét a politikában, akkor esetleg. Aki téged nyíltan elutasít, gyaláz, azzal te simán barátkoznál egy harmadik fél ellen, csak mert a harmadik felet utálod a legjobban? Pofátlan, arrogáns dumái voltak már a Jobbikosoknak, túl sokat képzelnek magukról, szóval majd ha a Fidesz MÖGÉ és nem elé állnak, akkor majd biztos együtt fognak működni velük.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.