Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Keresztény bál 2010 Nyomtatás E-mail
2010. február 08.
Dr. Hollósi Antal volt a díszvendége a 2010. február 6-án tartott Keresztény Bálnak, amely az idei évben a gyermek szakrendelő javára gyűjtöttek adományokat. Hollósi Antal a vendégekhez szólva az újpesti egészségügy helyzetéről tájékoztatta a jelenlévőket és kérte a támogatásukat kórház megmentéséhez. Az alábbiakban Hollósi Antal beszédnek szerkesztett változatát közöljük.

 

 

Tisztelt hölgyeim és uraim!

Először is szeretném megköszönni a szervezőknek a meghívást, és még inkább azt, hogy a mai estére, mint díszvendéget invitáltak meg. Bár sokat gondolkodtam, vajon mit is jelenthet díszvendégnek lenni, és mit is kellene nekem díszvendégként tennem, de arra jutottam, hogy mivel a párom is elkísért, és különben is túl sokan ismernek az itt ülők közül, így inkább nem énekelek és balettozni sem fogok.

 

Ugyanakkor ez a bál nem csak a szórakozásról szól, hanem egy igen fontos dologra hívja fel mindenki figyelmét, ez pedig a gyermek szakrendelő, tágabb értelemben az újpesti egészségügyi ellátás jelenlegi katasztrofális helyzete. Nagyszerű dolog, ha tettre kész és önzetlen emberek segítenek egy-egy intézménynek, vagy egy-egy ügynek. Minden forintot, amit ma önök támogatásként odaadnak nagy köszönettel fogadunk el, de talán még fontosabb, minden elhangzott szó, és minden útjára indult gondolat, arról, hogy újpest egészségügyi ellátása veszélyben van. A Károlyi Kórház, a Szakrendelő és a Gyermek Szakrendelő, az ismert körülmények miatt az ellehetetlenülés, a csőd szélére került. Mára eljutottunk odáig, hogy a minden újpesti számára a gyógyulás esélyét jelentő kórház került veszélybe és szorul gyógyításra.

Az hogy ma itt díszvendégként szólhatok, számomra azt jelenti, hogy a kórház nevében szólhatok Önökhöz és minden újpestihez. És azt is jelenti, hogy Önök számára is fontos újpest egészségének ügye.

Ezért azzal, hogy megköszönöm segítségüket és adományukat, egyúttal arra is kérem Önöket, hogy a jövőben is támogassanak minket abban a küzdelemben, hogy a Károlyi Kórház továbbra is működhessen, figyeljék és kövessék a kórház és a szakrendelő sorsát.

Én a magam nevében azt az ígéretet hoztam Önöknek, hogy minden erőmmel és minden tehetségemmel a kórházért kívánok dolgozni, orvosként, orvos-igazgatóként, közéleti emberként, politikusként egyaránt. Hiszek abban, hogy a Károlyi Kórház többre hivatott annál, hogy az elfuserált álreformok kísérleti nyula legyen. Célom, hogy Újpesten valósuljon meg észak Budapesti egészségügyi fejlesztése, egy új kórház építése. És ebben a célomban bírom Orbán Viktor elnök úr és a Fidesz támogatását is. Egészen biztos vagyok abban, hogy Újpest, az újpestiek jobb, korszerűbb egészségügyi ellátása nem álom, hanem a közeljövő megvalósítandó feladata.

Köszönöm a szervezők áldozatos munkáját, köszönöm mindannyiuk támogatását.

A mai estéhez jó szórakozást kívánok!

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.