Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Kétszáz ágyas szállodát és sportkomplexumot ígértek Nyomtatás E-mail
2010. február 15.
Tavaly év elején a Helyi Téma is hírt adott arról, hogy Újpesten hamarosan új uszoda épül. – Többéves előkészületi munka után 2009 tavaszán elindulhat az építkezés a IV. kerületben, amelynek eredményeként 2010 nyarára egy sportuszoda és egy négycsillagos, százszobás hotel épül fel – jelentették be akkor az Újpesti Torna Egylet vezetői.

 
A beruházást egy több cégből és magánszemélyekből álló társaság kezdeményezte. 20 százalékban saját erőből finanszírozták volna a munkát, a fennmaradó 80 százalékot pedig egy külföldi bank befektetési alapjából. Ezek voltak a tervek, de mi történt azóta? – tette fel a jogos kérdést több olvasónk, köztük Vinczéné Antal Zsuzsanna is. Az Újpesti Torna Egylet vezetői megkeresésünkre nem kívántak nyilatkozni, Berényi András, Újpest főépítésze azonban szóba állt lapunkkal. – A Duna sor és Tímár utcai sarokterületen – a Fővárosi Vízművek sporttelepéhez szervesen kapcsolódva – az UTE Szálloda és Sportközpont Kft. egy sportuszodát és szállodát magába foglaló épületegyüttes létesítését tervezi. A kezdeményezést megtárgyalta az önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottsága, amely egyetértett a 200 ágyas szálloda megvalósításával. A gazdasági bizottság és a képviselő-testület is támogatta a sportuszoda építését – tudtuk meg a főépítésztől.

A sportuszoda és a szálloda terveit már el is készítette az A+D Stúdió Építésziroda Kft. A javaslatot az újpesti tervtanács elfogadta és támogatta az építési engedély kiadását. A szükséges szakhatósági egyeztetések és a terv véglegesítését követően az építésigazgatási iroda az uszoda és szálloda építési engedélyét megadta, ami tavaly április végén jogerőre is emelkedett. – Ez azt jelenti, hogy az építtetőnek 2011. április 30-ig meg kell kezdenie és a kivitelezés megkezdésétől számított öt éven belül be kell fejeznie az építkezést. Az iroda tájékoztatása szerint még nem jelentették be a kivitelezés megkezdését – hangsúlyozta a főépítész. A Helyi Téma úgy tudja, hogy az építkezés – több más, korábban nagy csinnadrattával meghirdetett beruházáshoz hasonlóan – azért nem indult el, mert a válság miatt a bank nem vállalta a finanszírozást.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Baumag 2010-02-19 16:50
Nekem elsősorban nem egy négycsillagos szállodára, és a hozzátartozó méregdrága uszodára van szükségem.
Főleg mióta ellopták minden megtakarításunk at, az egész új intézményt,- ha felépül - csak kívülről leshetem.
Én nagyon boldog lennék, ha a meglévő uszodát nyitnák ki némi felújítással.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.