Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 39 vendég böngészi
Nagy sikerrel zárult az Újpesti Polgári Bál Nyomtatás E-mail
2010. február 16.

Idén az újpesti mentőállomás támogatására gyűjtött az immár több éves hagyományra visszatekintő Újpesti Polgári Bál. A résztvevők jóvoltából a nagy sikerrel megrendezett eseményen több, mint 650 000 Ft gyűlt össze, az újpesti mentőállomás javára.

 

Az Újpesti Polgár Centrumban megrendezett esemény mindenkori fővédnöke a városalapító leszármazottja, nagykárolyi gróf Károlyi László és felesége, Erzsébet asszony. Az idei év báli védnöke Dr. Hollósi Antal, a Károlyi Kórház orvos igazgatója, képviselő, az újpesti egészségügyért küzdő Együtt Újpestért Összefogás mozgalom képviselője volt.

 

A jótékonysági polgári bál gondolata a polgári hagyományok felelevenítése mellet, azt a célt tűzte maga elé, hogy a városunkban található nagy múltra visszatekintő, korábban virágzó, ám jelenleg anyagi gondokkal küzdő intézményeket felkarolják, támogassák és az újpestiek figyelmét felhívják a helyi kezdeményezések fontosságára.


A szervezők minden évben olyan intézményt kívánnak támogatni, amely kiemelkedő munkát végez az oktatás, a nevelés, a kultúra, a gyógyítás területén, valamint könnyebbé és szebbé teszi az itt élők mindennapjait. Az első Újpesti Jótékonysági Polgári Bált 2007-ben rendezték, akkor a támogatott a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola volt. – A 2008-as esztendőben városunk egyik első oktatási intézményét, a nagy múltra visszatekintő Pécsi Sebestyén Általános és Zene Tagozatos Iskolát támogatták, tavaly pedig a zenei élet kiemelkedő nevelési központja, az Erkel Gyula Zeneiskola volt a kedvezményezett.

 

Sajnálatosan nehéz helyzete folytán idén az egészségügy került a polgári bál gondolatának középpontjába. A mentőállomás javára gyűjtött jelentős összegen túl, nagyon fontos üzenete a bálnak, hogy felhívja az újpestiek figyelmét az egészségügy katasztrofális helyzetére, és élő felkiáltójelként üzenje meg minden döntéshozónak, hogy változásra van szükség- mondta el Dr. Hollósi Antal a nagy sikerű rendezvény kapcsán.

 

A nagylelkű adományokat és a jó hangulatú részvételt tisztelettel köszönik az Újpesti Polgári Bál szervezői: Dr. Ozsváth Gyuláné, Monori József Ferencné, Kissné Ludányi Éva, Ozsváth Kálmán

 

 

Hozzászólások

 
0 #1 kockakő 2010-02-17 22:13
Tisztelt képviselők!
Inkább tetszettek volna egy kicsit lecsípni a haszontalan kiadásokból, és akkor nem kéne mások zsebében turkálni. Ilyen nehéz helyzetben nem a Főteret kéne építeni, meg muskátlizni, lehetne spórolni. Kíváncsi lennék pl. az Újpestért Egyesület tagjai mennyit adtak a mentősöknek, no nem a közösből, hanem a sajátjukból?
Az összegyűlt adomány Kató úr egy havi díja.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.