Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 46 vendég böngészi
Átkozott Nyomtatás E-mail
2010. február 22.

Megint egy hangfelvétel, megint egy zárt körben elhangzott beszéd. Miközben Bajnai Gordon átmeneti kormányfő nagykoalícióról álmodott, Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt pedig a közmegegyezés szükségességéről beszélt, s pártja nevében újra megígért fűt-fát a választóknak, a bukott miniszterelnök a szocialista aktivistáknak feltárta az MSZP politizálásának valódi mozgatórugóit. Amik persze eddig sem maradtak rejtve a figyelmes közönség előtt a Fidesz elleni folyamatos gyűlölet- és hazugságkampányban.

 

Ami az újabb kiszivárgott szövegben érdekes, az csak az, ahogyan a szónok a közeli jövőt elképzeli (avagy: Gyurcsány szerint a világ). A szocialista párt kampánynyitóján ovációval üdvözölt vezér tavasztól ellenzéki szerepre készül, amelyben a nagy visszatérés lehetőségét látja megcsillanni elsősorban saját maga számára. Valami olyasmit szeretne megismételni, ami a 2006-os választási győzelme után történt, csak fordított szereposztásban. A nehézségekkel szembesülő második Orbán-kormány gyors hitelvesztésével számol a volt miniszterelnök, hogy aztán az elégedetlenség hullámát meglovagolva ő maga űzze a bukás felé a Fideszt. Nincs itt szó konstruktív ellenzékiségről meg közmegegyezésről, a várható jobbközép, polgári kormány baloldalról kíméletlen, kőkemény támadásokra számíthat, hogy a leendő miniszterelnök "átkozza a pillanatot minden hétfő reggel, amikor tudja, hogy velünk szembe kell nézni." - Istenemre mondom, nagyon kicsi mozgástere lesz a következő kormánynak - harsogja Gyurcsány Ferenc az elmúlt évek talán legcinikusabb, őszödi mélységű mondatát. És ő már csak tudja, miről beszél, hiszen ezt az átkozottul szűk mozgásteret leginkább a nagy elkúrás, a balliberálisok nyolcéves országlása teremtette. Aki eszmei iránytűjét a konzervativizmus felé fordítja, gyakran beszél a jó kormányzásról, aminek mibenlétét persze nem egyszerű meghatározni. Az, hogy egy kormányzat mekkora mozgásteret hagy az utána érkezőnek, például kiváló mércének látszik. 2002-ben több mint háromszázmilliárd forintos mozgástér volt, ma Gyurcsány szerint nagyon kicsi.Akár ezt is mondhatta volna: "annyira tönkretettük ezt a k...a országot, hogy az utód vért izzadhat, míg rendbe teszi, a mi segítségünkre viszont ebben ne számítson." Igen, a szombathelyi beszéd a szocialista politika lényegét leplezte le: kormányképtelenség és rombolás. És Orbán Viktor féktelen gyűlölete. Az MSZP-t szemmel láthatóan nem igazán zavarja a Jobbik előretörése - ma már én is elképzelhetőnek tartom, amit néhány hete nem: a radikális párt akár meg is előzheti a szocialistákat a választásokon -, még mindig inkább a Fidesz úgymond diktatórikus törekvéseitől óhajtaná megvédeni a demokráciát.Úgy hiszem azonban, hogy Gyurcsány Ferenc most rosszul kalkulál. Egyrészt az MSZP várható veresége sok-sok különböző rendű és rangú elégedetlen szocialista politikust jelent majd, egzisztenciák is megrendülnek, így azt a meccset még le kell játszani a baloldalon, hogy ki viseli a felelősséget a kudarcért, a hatalom elvesztéséért. A bukott politikusokkal megrakott szocialista frakció mellett pedig minden bizonnyal lesz még egy jelentős és harsány, demagógiában bárkivel versenyre kelő ellenzéki erő a parlamentben. Az MSZP és a Jobbik választási kampánya a két párt majdani ellenzéki politizálásának előjátéka. Mindent megtesznek majd, hogy az irtózatos terhet nyakába vevő új kormány életét megkeserítsék, amely már csak ezért sem mondhat le a törvényes, ám kíméletlen elszámoltatásról.

 

 

(Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet)

 

Hozzászólások

 
0 #2 Árpi 2010-03-14 10:20
tegnap elküldtem egy hozászolást,nem közölték le.Utólag bele gondolva lehet,hogy túlságosan erős kifejezéseket használtam,sajn álom de mindig fel zaklat a téma ha erről,a selejtes vezérről van szó.
Szó mi szó,tegyük végre ezt az undorító nagy vezért ad -akta,soha de soha nem szeretném látni a magyar politikába!
 
 
0 #1 Baumag 2010-02-23 08:02
Először is gratulálni szeretnék a szerkesztőnek, a kiválasztott Gyurcsány képért . A kép önmagáért beszél.
Gyurcsány most már olyan gátlástalanul folytatja a kisded játékait, amit az országnak még ellenzékiségébe n sem szabadna hagyni.
Ismét be kellene vezetni a hazaárulás büntethetőségét .
És minél előbb, ki kellene vonni az urat a forgalomból, mert ámok futása naponta milliós károkat okoz az országnak, az erkölcsi kártételéről nem is beszélve. És nem szabadna hagyni, hogy egy betegség mögé bújva meneküljön meg az elszámoltatástó l.
Ha ez nem történik meg minél előbb, ez a fekély az ország testén egyre nagyobb lesz, és az ország bele fog bukni, ha nincs meg az akarat és bátorság, ennek az embernek a forgalomból való kivonásával.
És mindnyájan tönkre fogunk menni !
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.