Névnap

Ma 2018. április 24., kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 104 vendég böngészi
Végre Káposztásig jár a 30-as! Nyomtatás E-mail
2008. szeptember 08.
A BKV paraméterkönyv-változásai nem csak kellemetlenségeket okoztak. A 30-as busz például végre Káposztásmegyerig közlekedik majd. A kérdés csak az, hogy miért kellett erre ennyit várni?

 

A BKV két lépcsőben alakítja át a főváros közlekedését, a változásokat már az újpestiek is tapasztalhatják. A járatritkítások - összevonások és -, átalakítások között jó hír, hogy a 30-as busz végre nem csak a megyeri temetőig közlekedik majd, hanem egészen Káposztásmegyerig.

 

Buszok

 

A Fidesz újpesti szervezete civil kezdeményezésre 2005-ben több mint ezer aláírást gyűjtött össze annak érdekében, hogy a közlekedési társaság a 30-as vonalát hosszabbítsa meg Káposztásig. Nem csak aláírásokat gyűjtöttek: fórumokat és szakmai beszélgetéseket szerveztek annak érdekében, hogy felpezsdítsék az eseményeket. A főváros hosszú időn keresztül nem támogatta a IV. kerületiek kérését, az itteniek - elsősorban is Wintermantel Zsolt helyi és fővárosi képviselő - munkájának köszönhetően azonban a mostani paraméterkönyv szerint a káposztásiak elégedettek lehetnek: A új menetrend szerint minden második kocsi meghos­szabbított útvonalon kimegy Káposztásmegyerre.

- A munka és a kitartás eredményeként bebizonyosodott, hogy a helyi kezdeményezések kellően erős összefogás esetén eredményesek lehetnek, mert a szakrendelő privatizálásának megakadályozása után, most érdemi fejlesztéseket sikerült elérni - vélekedik Wintermantel Zsolt.

K.GY. - HelyiTéma

 

 

Hozzászólások

 
0 #2 Kiss Sándorné 2008-12-02 16:27
Vallását gyakorló keresztény ember lévén, én elhiszem, jó hír, hogy Káposztásig jár a busz.
De minek? Lehet, hogy én nem tudok közlekedni, azért engedjék meg, hogy leírjam, miért nem olyan nagy öröm nekem ez a busz.
Kocsink nem lévén, ám ha mégis valaki ki visz a LIDLI üzletbe, vagy a Temetőbe, ha lámpát nem kapunk, az gavallérosan számolva 5 perc menetidő.
Ez történt velem nem is olyan régen, kocsival vittek, ám busszal jöttem haza. Illetve + villamos, mert másképpen nem megy.
A 30-as buszra kb 20-25 percet vártam, ami elvitt a végállomásáig a nagy semmibe, hiszen onnan csak újabb hosszú 20-25 perces várakozás után indul a busz, amivel eljutok a villamos végállomásához.
Onnan még két megálló, aztán már semmiségnek tűnő 10 perces gyaloglás, és láss csodát haza is érek.
Az üzletben, a blokk bizonyításával, 9.40-kor fizettem és 11-re már haza is értem.
Ja azt elfelejtettem mondani, hogy nem vártam a busz indulását, felgyalogoltam azt két megállót a villamosig, ám ez idő alatt nem ért utól a busz.
Bottal járok, /térdprotézis/+ a csomag, elhihetik, nem sok örömöm leltem, az annyira áhított Káposztásig közlekedő buszban.Hogy arra a semmi közepén levő végállomásra minek van szükség, én nem tudhatom, bár gyanítom, megmagyarázzák, hogy hosszú az út a Keletitől.
Köszönöm a lehetőséget.
Kiss Sándorné
 
 
-1 #1 Tamás István 2008-09-09 20:48
Örülök, hogy végre sikerült a elérni, hogy a BKV meghosszabítsa a buszjáratot, de azért odafigyelhetnén ek a 30-as és a 30A busz járatainak összhangolására . Többször előfordul, hogy a Káposztáról induló busz olyan lassan ér Megyerre, hogy az onnan induló járattal összeér.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.