Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 48 vendég böngészi
A legfőbb értékeink kerültek veszélybe Nyomtatás E-mail
2010. március 11.

A két évvel ezelőtti népszavazás eredményeire emlékeztetett szerdai kampányrendezvényén a fővárosi Fidesz-frakció vezetője. Tarlós István Újpesten kampányolt a Fidesz 5. és 6. választókerületi országgyűlési képviselőjelöltjei, Hollósi Antal Gábor és Wintermantel Zsolt mellett.

 

Hollósi szerint azok az értékek kerültek veszélybe az elmúlt időszakban, melyek a legfontosabbak minden ember számára: a munka, az egészség, a család és a biztonság. Kiemelte, hogy a kormánypártok nyolc esztendőt loptak el egész Magyarországtól, nem csak átvitt értelemben, hanem konkrét pénzösszegekben is kifejezhető módon. Munkahelyét példaként felhozva szóvá tette, hogy a kormányzati megszorítások és a főváros felelőtlen döntései miatt az újpesti Károlyi kórház a csőd szélére került, a szülőotthont és az urológiai osztályt megszüntették, az ágyszámot csökkentették. Orvosként ő maga azért indul a választásokon - hangsúlyozta a Fidesz újpesti jelöltje -, mert nem nézheti tétlenül, hogy a szülőotthon után Újpest elveszítse az egész kórházat.

 


Klinghammer István, az ELTE egykori rektora arra figyelmeztetett: bajban van a hazánk, nem csak az egészségügy, hanem az oktatás is. A jövő Magyarországát véleménye szerint a gyermekeink képzettsége, oktatása fogja meghatározni, márpedig a magyar oktatásügyet az óvodától a felsőoktatásig megroppantották. Ezt Klinghammer reményei szerint jóvá lehet tenni, de csak a felelősök közéletből való eltűnésével: "itt az idő, hogy a valódi esélyegyenlőség érdekében újjászervezzük az oktatásügyet" - emelte ki az akadémikus.Tarlós István megemlékezett a két évvel ezelőtt lezajlott szociális népszavazásról, amelynek eredményeként sikerült "szétrobbantani" a kormánykoalíciót, ezért is tartja igazságtalannak a Fideszt túlzott puhasággal illető vádakat. "Ne mondják azt, hogy ez semmi, mert ellenzéki pozícióból eredményeket elérni, ez matematika kérdése, és minden ország olyan vezetőket kap, amilyeneket a többség megérdemel" - mondta a fővárosi ellenzék vezetője, leszögezve, hogy a kormánypárti többség a parlamentben vagy a helyi önkormányzatokban mindig "eggyel vagy tízzel több gombot tudott nyomni".A Fidesz főpolgármester-jelöltje a pártját és személyét a szocialisták részéről ért - meglátása szerint a büntetőjog határát súroló - vádakra, melyekkel az MSZP a Fideszt a Jobbikkal kísérli meg összemosni, úgy reagált: visszautasítja, hogy a pártállami diktatúrát aktív politikai munkásként, professzionális módon kiszolgáló emberek a televízión keresztül előadást tartsanak neki - szavainak kiforgatásával - a demokráciáról.Tarlós hallgatóságát biztosította arról, hogy létezik kiút a jelenlegi helyzetből, és figyelmükbe ajánlotta a világhálóról letölthető Budapest-programot.

 

(tarlosistvan.hu)

 

 

Hozzászólások

 
0 #1 Sági Andor 2010-03-12 18:06
Ott voltunk, tényleg nagyon jól sikerült ! Ezt a véleményt többen osztottuk meg !
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.