Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 52 vendég böngészi
Rek­lámra kell a pénz Nyomtatás E-mail
2010. március 11.
A szocialisták szerint nincsenek megszorítások a kerület idei költségvetésében, a Fidesz viszont arra hívta a figyelmet, minden oktatási intézmény kevesebb pénzből kénytelen gazdálkodni, mint tavaly. Mivel néhány balliberális képviselő nem vett részt a képviselő-testület ülésén, így az Újpestért Egyesület támogató szavazataival született meg Újpest 2010 évi költségvetése.

 

 

 

Trippon Norbert, a költségvetést előterjesztő szocialista alpolgármester az előterjesztés legfőbb erényének nevezve, hogy megszorításokra és hitelfelvételre sincs szükség a tervezet alapján. Többször utalt a várható kormányváltásra és annak a reményének adott hangot, hogy a kormányváltást követően jelentősen javulni fog az önkormányzatok jelenleg igen rossz anyagi helyzete.

Dr. Hollósi Antal hozzászólásában elmondta, az ország szocialisták által elfogadott költségvetésének fő számai néhány hónap alatt érvénytelenné váltak. – Ehhez képest lehet, hogy előrelépésnek tűnik, de mégiscsak kevés, ha egy költségvetés egyetlen erénye, hogy a remények szerint nem omlik össze. A szocialista javaslat szerint meg kell elégedni azzal, ami van, miközben vannak olyan kerületek Budapesten, amelyek tudnak fejleszteni, gyarapodni. A XVII. kerületben 2009–2010-ben az önkormányzat három új óvodát, és két új bölcsődét ad át, miközben sorra újítja meg az utakat. A XVI. kerületben pedig a 2006. évi választás óta két új uszodát is átadtak, miközben a Főtér-program részeként egy sportcsarnok is épül. Kevesebb kampány, kevesebb porhintés, több odafigyelés a gondokra és bajokra – ezt kérte hozzászólásában a képviselő. A Fidesz frakcióvezetője azt kifogásolta, hogy a gyermekeket megsegítő programot leszavazták a szocialisták, ám több száz millió forintot szórnak el saját maguk népszerűsítésére.

– Elfogadhatatlan ez a költségvetés, hiszen semmilyen prioritást nem jelöl ki a jelen időszak problémáira – mondta el lapunknak Wintermantel Zsolt. – A növekvő gyermekszegénység kezelésére szóló javaslatot leszavazták, helyette inkább 50 millió forintból Főtér-köszöntő programsorozatot rendez a szocialista többségű önkormányzat és 135 milliót fordít az újpesti médiákra. Ez a költségvetés fűnyíróelven készült, és számos bevételi kockázat mellett a kiadási oldalon drasztikus megszorításokat tartalmaz. A bölcsődék, óvodák és iskolák működtetésére előirányzott összeg ugyanis minden esetben kevesebb a tavalyinál. 

 

(HelyiTémaOnline)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.