Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 50 vendég böngészi
Dr. Hollósi Antal visszaállítaná a szülészeti osztályt Nyomtatás E-mail
2010. március 11.
A közelmúltban megtartott két jótékonysági rendezvény szervezői az újpesti egészségügy javára gyűjtöttek adományokat. A Keresztény Bálon a gyermekszakrendelő, a Polgári Bálon pedig az Újpesti Mentőállomás támogatására kérték a megjelenteket.

 

 

Mindkét eseményen kiemelt vendégként vett részt Dr. Hollósi Antal, a Károlyi Kórház orvos igazgatója, országgyűlési képviselőjelölt, akit az újpesti egészségügy helyzetéről kérdeztünk.– A szervezők tájékoztatása szerint a Polgári Bálon több mint 650 ezer forint gyűlt össze, melyet az Újpesti Mentőállomás berendezésére fordítanak. A rendezvények azért is fontosak, mert fel tudtuk hívni a figyelmet az egészségügy, ezen belül az újpesti egészségügyi ellátás katasztrofális helyzetére. Mára ott tartunk, hogy a mentőállomás nem tudja adományok nélkül berendezni a helyiségeit. A Károlyi Kórház, a Szakrendelő és a Gyermek Szakrendelő – a kormány sorozatos megszorító csomagjai és a főváros felelőtlen döntései miatt – a csőd szélére került. A baloldali politika az elmúlt években nagyon csúnyán elbánt az egészségügygyel. Abszurd, amit művelnek. Az egészségügyi miniszter hoz egy rendeletet, amit aztán pár nap múlva módosítania kell a kórházvezetők heves tiltakozása miatt, mivel teljesen életszerűtlen, a valóságtól elrugaszkodott ötlet. Dr. Hollósi Antal hangsúlyozta, a kórházi ellátás nem játék! Emberek életéről van szó. A magyar egészségügyet ma már csak az orvosok, ápolók hivatástudata tartja életben. De ez már nem megy sokáig. Ha nem történik változás belátható időn belül, nagyon nagy baj lesz.– Ön országgyűlési képviselőjelöltként indul a választáson. Mi a személyes célja, programja?– Harminc éve gyógyítok a Károlyi Kórházban, a mai napig ez az egyetlen munkahelyem. Nem nézhetem tétlenül, hogy Újpest a szülőotthon után a kórházát és szakrendelőjét is elveszítse! Meg kell mentenünk a Károlyi Kórházat, viszszaállítani a szülészeti osztályt, hogy ismét szülessenek gyerekek Újpesten! Önkormányzati kezelésbe kell venni és felújítani a szakrendelőnket. Ezeket a célokat akarom képviselni a Parlamentben, ezért indulok a választáson. – Hogy látja, van esély a változásra?– A munkámból adódóan naponta igen sok emberrel találkozom. Nagyon dühösek! Torkig vannak a szocialistákkal, a kormánnyal, és a főváros vezetőivel. Az emberek dühösek, de ez nem elég. A választáson mindenkinek ott kell lenni, hogy ne történhessen meg még egyszer az, ami az elmúlt években.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások

 
0 #7 Szabó Sándor 2010-03-29 15:52
Kedves "Anti"Úr ! - Akkor talán mégis stimmel a 200 000 újpesti polgár,mely lélekszámát tekintve bátorkodtam leirni? - Mindenesetre nagyobb örömmel töltene el az a tudat,ha kerületünk minden lakosa megelégedéssel tudná nyugtázni városrészünk egészségügyének kifogástalan szinvonalát !
 
 
0 #6 Anti 2010-03-29 12:28
Tisztelt Szabó Úr!
/természetesen nagy kezdőbetüvel írtam/

Újpest lakossága kb. 100000, és az aglomerációból érkező kb. 100000 ellátott száma teszi ki a 200000-et. Természetesen van bennem magyar öntudat, ezért is válaszolok Önnek udvariasan és lehetőleg helyesen.
 
 
0 #5 Szabó Sándor 2010-03-27 10:55
Kedves anti úr ! Olvastam hogy legalább jókat szórakoznak a hozzászólásaimo n,de ha némi kis magyar öntudat leledzene önben,akkor inkább sirnia kellene az általam leirtakon ! Újpest lakosságát is megdupláztam : A 200 000 főt/bemásolom/#
# VÉSZHELYZET - Veszélybe kerül 200.000 ember egészségügyi ellátása.. Amennyiben az adat téves,abban az esetben nem egyedül tévedtem. Egy dezinformáció áldozata lettem,önhibámo n kivül !!
 
 
0 #4 anti 2010-03-26 19:35
Igaza van Szabó úrnak, tényleg szólásszabadság van hazánkban. Legalább jókat szórakozhatunk a hozzászólásain, hiszen Újpest lakosságát is megduplázta egy tollvonással. Hogy egy tapasztalt egészségügyi szakembernek, képviselő jelöltnek tanácsokat ad,az már csak hab a tortán. Bizonyára ő is doktor. Nekem a fogam fáj, úgy hogy inkább a Szakrendelő felújítására szavaznék.
 
 
0 #3 Szabó Sándor 2010-03-26 15:27
Tisztelt cim ! Tudomásom szerint szeretett hazánkban szólás valamint a sajtószabadság is müködik. Pontossan ezért érthetetlen számomra,hogy a hozzászólásaim némelyikét egyszerűen nem publikálják,ann ak ellenére hogy a hangneme udvarias,és tárgyilagos ! - Igy okafogyottá válik a "Szóljon hozzá"rovat !!


(Szerk: Tisztelt Szabó Úr! A hozzászólások megjelenítése nem azok megírása után 5 percen belül történik. Kérem adjon időt a moderátornak, hogy egyéb tevékenységei mellett ezt a feladatát is elláthassa. Türelmét és észrevételét köszönjük: ujpestifidesz.hu)
 
 
0 #2 Szabó Sándor 2010-03-26 15:09
Tisztelt cim ! - Sajnos valóban veszélybe került 200 000 újpesti polgár egészségügyi ellátása. A Károlyi Kórház megmentésén kivül ott van még az Árpád,és a Baross utcai kórház. Ezekre is ráférne egy alapos felújitás,ha már az egészségügynél tartunk..
 
 
0 #1 Szabó Sándor 2010-03-26 14:59
Tisztelt cim ! - Véleményem szerint nem jó a sorrend. - Mindenekelőtt a szülőotthont kellene teljessen felújitani,és minnél hamarabb a kismamák rendelkezésére bocsájtani ! :-) - Az SZTK-ra is nagyon ráfér egy alapos felújitás,de van egy fontossági sorrend !!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.