Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 83 vendég böngészi
Orbán: Véget érhet az „önsorsrontó” politika Nyomtatás E-mail
2010. március 23.
A szavazáson való részvételre buzdította egy budapesti zeneiskolában a fiatalokat Orbán Viktor. A Fidesz elnöke azt tanácsolta nekik: tekintsenek úgy az áprilisi parlamenti választásra, mint egy népszavazásra a jövőről.

 

Orbán Viktor kedden a zuglói Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában tett látogatása után újságíróknak kifejtette: a tanárokat és a fiatalokat is azzal biztatta, hogy az elmúlt évek jövő- és ifjúságellenes, „önsorsrontó” politikájának mindjárt vége szakad, „már csak néhány napot kell kibírni”. Ugyanis ha a Fidesz kormányra kerül, a fiatalok úgy fogják érezni, hogy Magyarország egy jó hely, ahonnan nem érdemes elmenni – mondta a pártelnök.

 

Hozzátette, egy olyan országot szeretnének felépíteni, amely nem elküldi, nem eltaszítja, nem kilöki a fiatalokat, hanem hazahívja és várja őket. A fiatalok előtt kiemelte azt is, hogy Magyarország nagy változások előtt áll, amelyekhez szükség van rájuk. Ezzel összefüggésben Orbán rámutatott: azért tett látogatást az iskolában, mert a fiatalok egy része első szavazó, és tudott, hogy ők kevésbé elszántak a választási részvételt illetően, mint az idősebbek. Ezért arra bíztatta őket, hogy éljenek a lehetőséggel, a pedagógusokat pedig arra kérte, hogy emlékeztessék az első szavazókat: itt egy lehetőség számukra, hogy beleszóljanak a saját jövőjük alakulásába.

 

Az elmúlt nyolc év alatt Magyarország több évtizedet öregedett, ezért meg kell fiatalítani, „pezsgőbbé, derűlátóbbá, fiatalosabbá kell tenni”, és ez csak fiatalokkal együtt lehetséges – fogalmazott. A látogatás helyszínére utalva azt mondta: a fiatalokkal itt, az iskolában tud találkozni, valamint a futballmeccseken, de a jövőről komolyan beszélni nem a lelátón, hanem ilyen körülmények között lehet. A zuglói zeneiskolába Orbán Viktor Tarlós Istvánnal, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjével érkezett. A Fidesz elnöke Budapestet illetően megjegyezte, „mindannyian érezzük, hogy ennek a városnak nincsen gazdája, szinte minden gazdátlan”; és azért járja Tarlós Istvánnal a fővárost, mert tőle remélik, hogy képes lesz „Budapestet újra felfedezni”.(MTI)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.