Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 99 vendég böngészi
Megint veszélyben a Károlyi kórház Nyomtatás E-mail
2010. március 24.
A Károlyi kórház finanszírozása ebben az évben csupán tíz és fél hónapra elég, ez derült ki a kórház és rendelőintézet felügye­lő­bizottságának legutóbbi ülésén. A kórház vezetősége a minisztériumtól kér segítséget, hogy ne kelljen bezárni az intézményt.

 


 

A felügyelőbizottság tagjai megállapították, hogy a tavaly kinevezett új főigazgató, Bocskai Tamás feladatát jól látja el, döntései jól követik a korábbi vezető által megkezdett utat. Nem rajta múlik, hogy a kiváló szakmai munka ellenére a kórház kilátástalan gazdasági helyzetbe kerülhet az idén.

 

– Az eddigi borúlátó jóslatoknál is rosszabb a helyzet, ezért mindent meg kell tenni a kórház működésének fennmaradása érdekében – nyilatkozta lapunknak Hollósi Antal főorvos, a Károlyi kórház megbízott orvosigazgatója.

 

A kétségbeejtő helyzet kialakulása egy döbbenetes tévedésre vezethető vissza. A Károlyi kórház regionális traumatológiai feladatokat lát el, melyekbe beletartozik a gerinc- és koponyasérültek kezelése is. Ezt a harmadik szintű ellátást az OEP nem ismeri el, az elvégzett kezeléseket nem fizeti ki, holott ezzel a kórház az Állami Egészségügyi Központ (ÁMK) feladatát végzi el hetente négy napon. Az OEP pedig annak ellenére sem finanszírozza ezeket az ellátásokat, hogy az ÁMK főigazgatója már tavaly azt nyilatkozta, intézménye csak a légi mentővel érkezett betegeket látja el.

 

– Az OEP-támogatás a kórházi fekvőbeteg-, illetve a szakrendelői járóbetegellátási feladatokat figyelembe véve 1,7 milliárd forint erre az évre – közölte Hollósi főorvos. – Ez pedig akár azt is jelentheti, hogy a Károlyi bezárhatja a kapuit, illetve csődbiztost neveznek ki az élére.

 

A Károlyi kórház vezetői felhívták a visszás helyzetre a tulajdonos, a fővárosi közgyűlés figyelmét amely erről levélben tájékoztatta az egészségügyi minisztert, ám mégsem változott az OEP álláspontja. Most újabb levelet küldtek a szaktárcához, amire még nem érkezett válasz.

 

– Számomra, de az egészségügyben dolgozó minden felelős ember számára elfogadhatatlan, hogy egy ilyen súlyú, regionális feladatokat ellátó kórház és rendelőintézet helyzetét lebegtessék – fakadt ki Hollósi Antal. Képviselőjelöltként pedig kiemelt feladatának tekinti, hogy elérje, az új kormány ne packázzon sem az egészségügyben dolgozókkal, sem a betegekkel.

 

– Az emberi egészség, az élet nem az a terület, ahol állandóan kísérletezni lehet és egyre újabb megvonásokkal sújtani – figyelmeztetett Hollósi doktor.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások  

 
0 #3 Hübler János 2011-03-17 13:31
75. évemben járok,csaknem 46-éves munkaviszonnyal vonultam nyugdíjba,koráb ban beteg nem voltam.
A fenti felsorolás nem kérkedés csak tájékoztatás.
Sajnos tavaly beteg lettem, ezért bejáró betegként kezelnek. Úgy az orvosok mint a nővérek nagyon lelkiismeretes munkát végeznek.Személy szerint ragaszkodom a kórházunkhoz.Nem újpesten születtem.de 1950-óta itt élek,itt voltam ipari tanuó és itt dolgoztam,tehát újpestinek vallom magam,mentsük meg a kórhzunkat!!!!! !
 
 
+1 #2 dr.Tóth Judit 2010-06-25 20:34
Tegnap jöttem ki a Károlyi Kórházból,ahol 6 napig feküdtem.Rákospalotai lakos vagyok és ehhez a kórházhoz tartozom.
A sebészetre küldött az ügyeletes orvos mentővel erős fájdalmaim miatt.
Az orvosok (nővérek is) magas színvonalon,kiv áló szakmai hozzáértéssel gyógyítottak, arról nem is beszélve, hogy emberileg milyen tisztelettel, empátiával és humánummal kezelik a betegeket.Hálás köszönet érte,ilyet csak egyszer tapasztaltam életemben.
Ami viszont mélységesen elszomorított,h ogy egy ruhafogason lógott az infúziós zacskó és papírzsebkendőv el voltak betömve a szúnyogháló nagyobb rései.
Ehhez a kórházhoz sok ember tartozik a IV. és a XV. kerületből egyaránt.
Megdöbbentőnek és elkeserítőnek tartom ezt az állapotot.
 
 
0 #1 Hübler János 2010-05-18 09:41
Újpesti lakos vagyok így szívügyemnek tekintem a kórház és Szakorvosi rendelő sorsát. A Főváros már régen azon mesterkedik, hogy pénzzé tegye az intézményt, bízom azonban abban, hogy az új (megválasztandó ) városvezetés megvédi a kórházunkat.