Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 55 vendég böngészi
Zárjuk le a Hagyók, Hunvaldok, Zuschlagok korát! Nyomtatás E-mail
2010. március 24.
Wintermantel Zsolt, a Fidesz–KDNP ország­gyű­lési kép­vi­selő­jelöltje a kerületi egészségügy meg­újítását: a Károlyi kórház megmentését és a szakrendelő felújítását tartja a legsürgetőbb feladatnak. Fontosnak érzi a közbiztonság megerősítését és a munkahelyteremtést is.

 

HT: – Ön mindig újpesti volt?

W. Zs. : – A Rózsa utcában, egy panellakásban nőttem fel, a kerületben jártam iskolába, itt érettségiztem 1990-ben, és itt alapítottam családot. Ragaszkodom Újpesthez, szeretem a hangulatát, rengeteg embert ismerek. Újpest nagy múltú város, kiváló adottságokkal. Éppen ezért bosszant, hogy nálunk leépülés kezdődött az elmúlt években. Fővárosi képviselőként van rálátásom arra, hogy más külső kerületek, mint a XVI. Rákosmente, vagy Óbuda dinamikusan fejlődnek. Újpest mai állapota a helyi vezetés, és a jelenlegi szocialista országgyűlési képviselőink felelőssége, akik minden megszorítást, elvonást, rossz döntést megszavaztak.

 


Wintermantel Zsolt fontosnak tartja a kerületi egészségügy megújítását

 

HT: – A Fidesz ma mindenütt jól áll, Újpesten is jó esélyekkel indul. Mit tud tenni képviselőként, ha áprilisban a választók bizalmat szavazzanak Önnek?

W. Zs. :  – Valóban nagy átrendeződés zajlik a politikában, mert száz emberből 85 azt mondja: változásra van szükség. Az a legfontosabb, hogy ez a változás megtörténjen. Szégyen, ami az országban történt az elmúlt nyolc évben. Nokiás dobozokban, apránként lopták el 8 évünket, képletesen, és a szó legszorosabb értelmében egyaránt. Le kell zárni a Gyurcsány-korszakot, a Hagyók, Hunvaldok, Zuschlagok korát! Először is meg kell teremteni az embereknek a politikába vetett bizalmát. Úgy sosem lesz rend, ha a hatalmon lévők következmények nélkül hazudhatnak, csalhatnak, lophatnak, tékozolhatják az emberek pénzét. El kell számoltatni a felelősöket! Ehhez erős parlamenti többség, erős kormány kell. És egység. Elemi érdeke Újpestnek, hogy a győztes oldalon álljunk. Az ország akkor lesz nyertes, ha minél mélyrehatóbb a változás. Újpest pedig akkor lesz nyertes, ha a változás oldalán áll. Minél inkább hozzájárulunk a változáshoz a szavazatainkkal, annál többet tudunk profitálni belőlük. HT: – Milyen területeken van szükség változtatásokra?

 

W. Zs. : – Magyarországot csak nemzeti ügyek mentén lehet újjáépíteni, amelyeket a nagy többség támogat. Ilyen a magyar gazdaság talpra állítása, a munkahelyteremtés, az egészségügy megmentése, a rend és közbiztonság megteremtése, a szociális biztonság helyreállítása. A Fidesz programja a nemzeti ügyek politikájának megvalósítása. Ezek a nemzeti ügyek magukban foglalják a mi újpesti ügyeinket is. Újpest sokszorosan megszenvedte a Gyurcsány-korszakot. Bezárták a Szülőotthont, az urológiát, csökkentették az ágyak számát, az elvonások miatt a Károlyi kórház a csőd szélén áll. Az uszodánkat is megszüntették! Ezért most az újpesti egészségügy megújítása a legsürgetőbb feladat: a Károlyi kórház megmentése, a szakrendelő felújítása. A másik terület a rend és közbiztonság. Budapest kaotikus várossá vált, nő a bűnözés, a közterületek elhanyagoltak, ez alól sajnos Újpest sem kivétel. A rend és közbiztonság megteremtése nálunk is halaszthatatlan. Emellett itt is szükség van munkahelyteremtő befektetésekre, és a szociális biztonság helyreállítására.

 

Ezeket a célokat képviselném az Országgyűlésben.

 

 

 

(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #3 Szabó Sándor 2010-03-29 11:02
- Valóban "itt az idő"hogy végre lezárjuk a Hagyók, Hunvaldok, Zuschlagok korát,és még sorolhatnám a listát.. Amennyiben a Fidesz megkapja a megfelelő megbizatást a kormányalakitás ra,természetess en a jogszerűség határain belül elkell kezdenie a számomkérést ! Újpestre kivetitve a feladat nem kevés,szinte az egész kerület gyógyitásra szorul !!
 
 
0 #2 Baumag 2010-03-26 10:29
Helyes zárjuk le ! De remélem, nem csak most hangzik ez el, és tényleg kemény számonkérés, és nem olyan tili-toli évekig tartó felfüggesztett bírósági ítéletek lesznek a váltás után.
 
 
0 #1 Hanyattka 2010-03-25 23:19
Tisztelt Wintermantel Úr!
Remélem a választásokon a Fidesz a lehető legnagyobb támogatást fogja kapni és személyszerint Ön is lehetőséget kap az újpesti emberek képviseletére a parlamentben. Itt lenne az ideje, hogy végre ne a Kiss Péter és a Csizmár Gábor legyen a képviselőnk, mert ők csak a pártjuk és saját maguk érdekében képesek bármit is tenni. Akiket képviselnek, azoknak csak mesélnek a dolgok javulásáról de nem tesznek érte semmit. Minden megszorítást ártatlan tekintettel megszavaztak, aztán meg a válságra hivatkoztak, nem a pártjuk szánalmas teljesítményére és a kétes ügyekre, amikből naponta újakat ismerhetünk meg. Sok sikert kívánok Önnek és újpesti jelölttársának, Hollósi doktor úrnak is!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.