Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Erő­s a magyarságtudat Kár­pátalján Nyomtatás E-mail
2010. március 24.
Erő­s a magyarságtudat Kár­pátalján Kárpátalján, Szolyván a „malenkij robotra” elhurcoltak tiszteletére létrehozott emlékparkban koszorúzott Tarlós István, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. Az Ungvár, Munkács, Lemberg, Huszt, a Vereckei-hágó és Técső vidékét körbejáró utazáson Nagy István újpesti fideszes alpolgármester is részt vett.

 


Nagy István - Újpest szociális ügyekért felelős alpolgármestere

 

A delegáció útját a Tokaji Misszió Alapítvány készítette elő.– A kárpátaljai magyarok között eltöltött ünnep megerősítette bennünk a magyarság testvéri összetartozásának tudatát – emlékezett vissza a határon kívül talán legnehezebb körülmények között élő magyar kisebbséggel közös megemlékezésekre Nagy István, a Fidesz országgyűlési képviselője, Újpest alpolgármestere.

 

– Mindenütt a szívélyes fogadtatás és az erős összetartozás tudata hatotta át együttlétünket ottani nemzettársainkkal. Érzékeltük, a sikertelen népszavazás a kettős állampolgárságról mély sebet ütött a kisebbségben élő magyarok lelkében, de ma már a szeretet erősebb a szocialisták okozta sértéseknél.Az ukrán elöljárók, valamint magyar egyházi és politikai vezetők megbeszéléseket folytattak az anyaországi delegáció tagjaival. Az eszmecserék gyümölcsöző eredményekhez vezethetnek politikai, gazdasági és kulturális területen.

 

 

(HelyiTémaOnline)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.