Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 54 vendég böngészi
Fidesz: tegyen le Demszky a járatritkításról és tarifaemelésről Nyomtatás E-mail
2010. március 30.
A BKV-szerződéssel kapcsolatos előterjesztés visszavonására szólítja fel a Fidesz Demszky Gábor főpolgármestert. Wintermantel Zsolt, a párt fővárosi képviselője keddi közleményében azt írja: annak ellenére, hogy a Fővárosi Közgyűlés január 28-i ülésén úgy döntött, hogy nem kötelezi el magát a fővárosi közösségi közlekedés összteljesítményének csökkentésére, járatritkításra és a közösségi közlekedés viteldíjainak emelésére, most mégis erről szól a városvezetés javaslata.

 

Wintermantel Zsolt azt írja: a Fővárosi Közgyűlés januári határozatában felkérte a főpolgármestert, hogy a BKV finanszírozásáról szóló szerződés megkötésekor ne vállaljon járatritkítást és automatikus tarifaemelést. A politikus szerint a szerdai testületi ülésen ennek ellenére a határozat visszavonását akarják megszavaztatni, ami a főváros közösségi közlekedésének szétrombolását is jelenti. Ennek értelmében ugyanis minden évben legalább az infláció mértékével emelkednének a viteldíjak, a kötelező fejlesztésekre fordítandó összegek miatt pedig a működésből kellene átcsoportosítani, ami csak járatritkítással lenne elérhető - véli a képviselő.

 

A fideszes politikus úgy fogalmazott: egyértelműen látszik, hogy a BKV irányításában és felügyeletében zajló szocialista ámokfutást meg kell akadályozni. Hozzátette: a társaság első kéthavi értékesítési számai drámai képet mutatnak. A bérleteladásokból kiderül: a tavalyi évhez képest 10, illetve 8 százalékkal esett vissza az értékesítés, ami nominálisan is bevételcsökkenést eredményezett, a megemelt viteldíjak ellenére.

 

A Fidesz szerint Horváth Csaba felelőssége megkérdőjelezhetetlen ebben a „leépülési folyamatban”, ugyanis korábban főpolgármester-helyettesként, majd Budapestért felelős kormánymegbízottként döntő szerepe volt az ügyek irányításában. A mostani előterjesztés mutatja, hogy az MSZP főpolgármester-jelöltje érvényesíteni tudta akaratát a kormánynál a budapestiek érdekeivel ellentétes álláspont elfogadtatásával - véli a képviselő. Hozzátette: a szocialista kormány és a jelenlegi városvezetés tulajdonképpen tudatosan akarja ellehetetleníteni a fővárosi közösségi közlekedést, megkötve ezzel a következő városvezetés kezét.

 

A Fidesz ebben a formájában elutasítja a BKV finanszírozási szerződésével kapcsolatos javaslatot és felszólítja Demszky Gábort, hogy vonja vissza az előterjesztést, Horváth Csabát pedig arra, hogy kérjen bocsánatot abudapestiektől.

 

(FH)

 

Beszélgetés Wintermantel Zsolttal a HírTV Rájátszás című műsorában

 

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.