Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 57 vendég böngészi
2014 reményteli év lesz a magyar vállalkozásoknak | +videó Nyomtatás E-mail
2014. március 13.

 

Az adatok alapján joggal feltételezhető, hogy 2014-ben jelentős gazdasági növekedés lesz Magyarországon, ami a foglalkoztatás komoly bővülését eredményezi majd – mondta Puskás Imre.

 

A parlament költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján közölte: számos területen kedvező értékeket kaptak. Példaként említette az infláció alakulását, amely azt mutatja, hogy gyakorlatilag nem volt Magyarországon pénzromlás.

 

Az ipari termelés legnagyobb mértékű növekedése a gépjárműgyártásban tapasztalható – szólt a részletekről Puskás Imre, megjegyezve, hogy a többi alágazat is jól teljesít.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A legfrissebb adatok szerint jól teljesít a magyar ipar, amely 6,1 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a kormánypárti politikus. A külkereskedelmi mérleg alakulását is kedvezőnek nevezte Puskás Imre, mellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy a kivitel mértékének növekvő üteme mellett, az export-import mérleg is pozitívumot mutat. Az export pedig az elmúlt egy évben 2,8 százalékkal növekedett – fűzte hozzá.

 

A fideszes országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet, hogy hazánk exportja 2012-ben csúcsot döntött, meghaladva a 81 milliárd eurót. Egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy hasonlóan fog alakulni a kivitel 2013-ban és idén is. „Mindezek a mutatók és számos más körülmény azt a reményt adja számunkra, hogy Magyarországon 2014-ben is jelentős gazdasági növekedés lehet” – mutatott rá, kiemelve, hogy fontos tényező lehet a kis- és középvállalkozói szektor, amely a magyar munkavállalók többségének biztosít munkahelyet, és a legnagyobb arányban rendelkezik hazai tulajdonosi körrel.

 

Puskás Imre ennek kapcsán arról beszélt, hogy a kormányzat prioritásként kezeli ezen szektor helyzetbehozatalát a külkereskedelemben. Mint mondta: ezt segítheti az Eximbank kedvezményes hitele azon kkv-k számára, amelyek külpiacokra kívánnak termelni.

 

A fideszes politikus megemlítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramját is, mely szintén jó eredményeket hozott az elmúlt időszakban. „A vállalkozások a hitelt többségében beruházásokra fordítják, a mi gazdasági növekedést és a foglalkoztatás bővülését fogja eredményezni” – fűzte hozzá.

 

Puskás Imre arról is tájékoztatott, hogy a magyar kormány megküldte a partnerségi megállapodást az Európai Bizottságnak (EB), amely fontos állomás a 2014-2020 közötti fejlesztési pénzek eléréséhez.

 

A költségvetési bizottság alelnöke ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy a következő hét évben összesen 10.500 milliárd forint áll majd Magyarország rendelkezésére.

 

Ebből az összegből hazánk 60 százalékot gazdaságfejlesztésre fog fordítani, szemben a Gyurcsány-korszakkal, amikor alig 15 százalékot fordítottak ugyanerre a célra. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy terveik szerint ezekből a forrásokból jelentős mértékben fognak részesülni a kis- és középvállalkozások.

 

Kifejezetten reményteli év elé nézünk Puskás Imre szerint. Ugyanakkor rámutatott, hogy hazánk fejlődését egyetlen dolog törheti meg, ha a választások után visszatérhetnek azok, akik 2010 előtt egy szélsőséges gazdaságpolitikával Magyarországot a tönk szélére juttatták.

 

(Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.