Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 61 vendég böngészi
Rubovszky-levél Mesterházynak Nyomtatás E-mail
2014. március 14.

 

Levélben tájékoztatta Mesterházy Attilát Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke arról, hogy a testület úgy döntött: meghívja következő, március 24-i ülésére is a szocialisták frakcióvezetőjét annak tisztázása érdekében, hogy Simon Gábor volt MSZP-s képviselő eltitkolt százmillióinak van-e köze a politikai élethez.

 

Rubovszky György az MTI-hez csütörtökön eljuttatott, Mesterházy Attilának címzett levelében úgy fogalmaz: a bizottság eddigi vizsgálódása során egyetlen adat merült fel arra, hogy az eltitkolt pénznek nincsen köze a politikai élethez, ez pedig Mesterházy Attila nyilvánosan tett nyilatkozata. Ha ez a nyilatkozat hitelt érdemlően bebizonyosodik, okafogyottá válik az a kérdés, hogy az eltitkolt százmilliók összefüggésben állhatnak-e Simon Gábor országgyűlési képviselői, illetve MSZP-elnökhelyettesi tisztségével - mutat rá a politikus.

 

Azt írta, a kérdés tisztázása a politikai felelősség szempontjából feltétlenül szükséges, és a tisztázás fontosságát Simon Gábor idő közben megtörtént őrizetbe vétele csak fokozza. Kérte Mesterházy Attilát, hogy ha a bizottság ülésén nem tud megjelenni, részletesen tárja fel azokat az okokat, amelyek alapján azt nyilatkozta, hogy a kérdéses összeg Simon Gábor előéletéből származó "forrásfelhalmozás".

 

Rubovszky György felidézi: február 17-én kérte Mesterházy Attilát, adjon felvilágosítást arról, mire alapozza azt a nyilatkozatát, hogy az ügyben felmerült összeg nem függ össze Simon Gábor politikai tevékenységével, de nem kapott választ.

 

Rubovszky György arra is emlékeztet, hogy március 3-án a mentelmi bizottság úgy döntött, meghívja Mesterházy Attilát, és az említett kérdést tisztázni kívánja. Erre adott válaszában az MSZP frakcióvezetője kitért a vagyonnyilatkozat lefoglalására, továbbá közölte, hogy a "mentelmi bizottságnak a már rendelkezésre álló vagyonnyilatkozatokban szereplő adatkörön túl további adat kezelésére nincsen törvényes lehetősége", és hogy további információkkal nem rendelkezik, a bizottsági ülésre nem megy el. A meghívásnak nem is tett eleget, pedig a levélre még azon a napon választ kapott, amelyben szerepelt, hogy a testület mely határozat felhatalmazása alapján dolgozik - tartalmazza a bizottsági elnök levele.

 

(MTI-Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.