Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi
Boruzsnak már nem jár a kocsi, mégsem adta le Nyomtatás E-mail
2010. április 01.

Boruzs András január végén lemondott az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. felügyelő bizottságának elnöki tisztéről, szolgálati autóját azonban azóta sem adta le.

 

Derce Tamás három szolgálati autójának botránya után újabb gépkocsiügy izgatja Újpest közvéleményét. Boruzs András korábban az MSZP–SZDSZ jelöltjeként jutott be a képviselő-testületbe, és jelenleg az MDF–SZDSZ közös országgyűlési képviselőjelöltjeként indul az országgyűlési választáson. A BKV-botrány kapcsán reflektorfénybe került Boruzs András korábban az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. felügyelő bizottságának elnökeként kapott szolgálati gépjárművet, ám a tisztségéről január végén lemondott. – Sokak számára érthetetlen, hogy két hónap alatt sem sikerült leadnia azt a nagy értékű szolgálati gépjárművet, ami már nem jár neki – nyilatkozta lapunknak Bartók Béla, az újpesti Fidesz elnöke, önkormányzati képviselő.

 

– Úgy tudom, azóta is a garázsában tartja az autót, pedig a vagyonkezelő rendelkezik a gépkocsi tárolására alkalmas területtel. Vajon az amúgy anyagi gondokkal küzdő vagyonkezelőnek mennyibe kerül a gépkocsi fenntartása, és azt miért nem hárítja át Boruzsra, vagy miért nem fizettet bérleti díjat a képviselővel? Ha valakire kimondja egy munkáltató, vagy egy bank, hogy viszszaveszi tőle a kocsit, akkor még hónapokig furikázhat vele? – tette fel a kérdést Bartók Béla.

 

Lapunk megkereste Jobbágy Tamást, a vagyonkezelő igazgatóját, aki megerősítette: a gépjármű nem került vissza a Zrt -hez. Ennek oka, hogy Boruzs meg akarta vásárolni, ám sokallotta az árát. Mivel különböző kiegészítőket szereltetett a járműbe, ezek kiszerelése elmondása szerint idővel jár. – Április másodikán kerülhet vissza a jármű a vagyonkezelőhöz. – mondta lapunknak Jobbágy Tamás. Addig valahol kihasználatlanul pihen.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások

 
0 #1 Subaruhuszár 2010-04-06 16:43
Miért adta volna le? Nem jár nem jár. És akkor mi van? Dercének sem járt három szolgálati autó közpénzből, mégis használta őket. Csak követte a "jó" példát.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.