Névnap

Ma 2018. február 18., vasárnap, Bernadett napja van. Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 27 vendég böngészi
Gál Kingát az Év Képviselőjévé választották Nyomtatás E-mail
2014. március 20.

 

Gál Kinga fideszes politikust az Európai Parlament Magazin idei versenye során szabadságjogi kategóriában az „Év Képviselőjévé” választották.

 

A díj Gál Kinga elmúlt öt éves szakmai munkájának és hitelességének elismerése. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja ezúton is gratulál Gál Kingának kiemelkedő munkájáért, a díj megnyeréséért és Magyarország hírnevének és elismertségének öregbítéséért.

 

A Parlament Magazin szervezésében – immáron tizedik alkalommal – évente kerül megrendezésre az „Év Képviselője” megmérettetés. Kimagasló munkájuk alapján a 766 fős Európai Parlamentben 16 szakpolitikai területen minden évben 3-3 EP-képviselőt jelölnek a díjra. A különböző kategóriákban azok a jelöltek lettek díjazottak, akik képviselőtársaiktól a legtöbb titkos szavazatot kapták. Ebben az évben alapjogi kategóriában Gál Kinga néppárti európai parlamenti képviselő versengett egy finn néppárti, valamint egy bolgár liberális képviselővel. A verseny nyerteseinek kihirdetésére és díjátadó ünnepségre tegnap este került sor a brüsszeli Concert Noble központban.

 

Gál Kinga a tegnapi díjátadást követő ünnepségen kiemelte: „Kellemes meglepetésként ért a díj elnyerése. Különösen értékes a képviselő kollégáim bizalma, hiszen szavazataik egy fideszes magyar képviselőre cáfolják a Magyarország elleni méltatlan vádakat, és bizonyítják a Fidesz európaiságát és európai elismertségét. Elismerik azt a küzdelmet, ami évek óta mögöttem van Magyarország érdekeinek érvényesítésében".

 

"Külön öröm, hogy nyelvi kisebbségi szervezetek jelöltek a díjra elismeréseként mindannak a sokéves munkának, amit a kisebbségi és nyelvi jogok érvényesítése érdekében folytattam kollégáimmal együtt, amelyik, valljuk be nem a legnépszerűbb küzdelem ma a Parlamentben. Hangunkat minden lehetőséget megragadva továbbra is hallatni kell a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelmében. Rengeteg további munkára van még szükség ezen a területen" – hangsúlyozta a néppárti politikus.

 

„Emellett fontos sikernek tartom, hogy a megfeszített közös munka eredményeként idén szeptembertől remélhetőleg Budapestre költözik az Európai Rendőrakadémia (CEPOL), amely ügy parlamenti felelőse vagyok. Az EP áprilisi plenáris ülésén sorra kerülő megerősítő döntéssel így egy fontos eredménnyel zárulhat az elmúlt öt éves európai parlamenti tevékenységem” – tette hozzá Gál Kinga fideszes képviselő.

 

(EPP-HungarianPress)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.