Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi
„Elismerik Magyarország erőfeszítéseit a biztonság tekintetében” | +videó Nyomtatás E-mail
2014. március 21.

 

A jelenleg Nagy-Britanniában székelő Európai Rendőrképző Ügynökség szeptembertől Budapestre költözhet – hangzott el Gál Kinga és Pintér Sándor sajtótájékoztatóján.

 

Az Európai Parlament Magyar Néppárti Képviselőcsoportjának Szabad Európa Vitanapok konferenciasorozat pénteki rendezvényén az Európai Rendőrakadémia (CEPOL ) a téma. A tanácskozás előtt tartott sajtótájékoztatón Gál Kinga bejelentette, a jelenleg Nagy-Britanniában székelő Európai Rendőrképző Ügynökség szeptembertől Budapestre költözhet.

 

A Fidesz európai parlamenti képviselője a Rendőrakadémia ügyét „állatorvosi lónak” nevezte. Minden, ami az európai intézményekben zajlik, az a Rendőrakadémiával is megtörtént az utóbbi időben – fűzte hozzá.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Gál Kinga aláhúzta, az, hogy az Európai Rendőrakadémia ideköltözik, bizonyítja, hogy Magyarország pályázata messze a legjobb, és olyan feltételeket biztosít hazánk, melyet egyhangúlag fogad el az Európai Tanács. A képviselő hangsúlyozta, a magyar képviselőknek megvan az érdekérvényesítő képességük az Európai Parlamentben, hiszen minden intézményi és politikai gáncsoskodás dacára idekerülhet a rendőrakadémia.

 

Pintér Sándor emlékeztetett, 1991-ben Budapesten fogalmazódott meg az a gondolat, hogy ha Európa polgárainak azonos biztonságot kívánunk nyújtani, akkor minden országban a rendőrségnek egy adott helyzetben ugyanazt a választ kell adnia. Ezután nemzetközi rendőrképzést indítottak Magyarországon; 1992-ben megalakult a Közép-Európai Rendőrakadémia, melynek 8 ország a tagja – elevenítette fel. A belügyminiszter felidézte azt is, hogy 1995-ben az FBI Akadémia is megnyitotta kapuit Budapesten; itt 24 ország rendőreit képzik, és több mint 20 ezren estek át képzésen 1995 óta.

 

Pintér Sándor kitért arra is, hogy a belga csendőrkapitánnyal közösen fogalmazták meg, hogy minden tagállamra kiterjedő, Európai Rendőrakadémiát kell létre hozni, melynek a központja lehetőleg Budapesten lenne. Sajnálatos módon a budapesti székhely nem valósult meg, az Európai Rendőrakadémia Nagy-Britanniába került. Most viszont az angol kormány felmondta a CEPOL-lal a szerződést, így megkíséreltük azt Budapestre hozni. Ez jelen pillanatban úgy néz ki, sikerre vezetett – jelentette ki a belügyminiszter. Pintér Sándor szerint szeptemberben a CEPOL Budapesten nyitja meg a kapuit.

 

Elismerik Magyarország erőfeszítéseit a biztonság tekintetében. Magyarországon jó a rendőrképzés, ennek megfelelően biztos kezekbe kerül az Európai Rendőrakadémia – húzta alá Pintér Sándor.

 

A sajtótájékoztatón részt vett Bánfi Ferenc nyugállományú rendőr vezérőrnagy, az Európai Rendőrakadémia igazgatója is.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés