Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 69 vendég böngészi
Újabb járda épül Nyomtatás E-mail
2014. március 21.

 

Az Izzó lakótelep környezetében újabb fejlesztésre lehettek figyelmesek néhány nappal ezelőtt az itt élők.

 

Az Önkormányzat ezúttal az Ugró Gyula utca végén épít járdát a Sporttelep utcáig a városrészek közötti gyalogosközlekedés megkönnyítése érdekében. Ezzel egy időben, az ütemezésnek megfelelően halad az Erdősor úti parkoló építése és a káposztásmegyeri úti járdafelújítások is elkészülnek a napokban.

 

A Hajrá Újpest! Városfejlesztési Program keretében Újpest-szerte több járdaszakasz megújul. Előző heti lapszámunkban még a Káposztásmegyeri úti felújításról számoltunk be, ezúttal pedig az elmúlt években kitaposott átjáró helyén a Sporttelep utca és az Ugró Gyula utca között épül új járda.

 

Rádi Attila városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondta: a tervezett új nyomvonal helyén eddig rendszeres volt az illegális gépkocsis áthajtás, amely úgy gondolom, hogy az új Erdősor úti körforgalom megépítése után most már végképp indokolatlanná vált. Az itt élő újpestiek jelzései és igényei alapján az önkormányzat úgy döntött, hogy ezen a korábban rendezetlen területen új járdát épít a két utca összekötésére. Így szeretnénk megkönnyíteni az itt élőknek a káposztásmegyeri iskolák óvodák, a Szilas Családi Park és a Halassy uszoda gyalogos megközelítését.

 

Mint ismert tavaly új körforgalom épült az Erdősor út és a Sporttelep utca találkozásánál, a Sporttelep utca is új aszfaltburkolatot kapott, valamint hosszas várakozás végre teljes hosszában felújításra került a leromlott állapotú Erdősor út. Hamarosan megépül az említett útszakasz végén található parkoló, amit az újpestiek régóta várnak.

 

Rádi Attila kiemelte, ezek a fejlesztések a biztonságos, élhető Újpest megteremtésének irányába mutatnak. Igyekszünk megoldást találni számos évek óta húzódó probléma megoldására, ilyen pl. az Erdősor út 6-8 számok között található „murvás parkoló” is, amely helyén épülő parkoló munkálatai a befejezéshez közelednek. Az városban zajló út-és járdaépítéseknél kiemelt fi gyelmet fordítunk a zöld környezet megóvására, és rendezésére is.

 

(index.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés