Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 49 vendég böngészi
Dupla megnyitó és díjátadó Nyomtatás E-mail
2014. március 24.

 

Kiállítás megnyitó alkalmával adta át az önkormányzat Pállya Celesztin képzőművészeti pályázat díjait és különdíját Wintermantel Zsolt az Újpest Galériában.

 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál első napjától látható a százötven éve született Pállya Celesztin műveiből készült emlékkiállítás és pályázati kiállítás megnyitóján a polgármester a genovai születésű, Újpesten letelepedett polihisztort méltatta és köszönetet mondott mindazoknak, akik ápolják örökségét vagy a pályázaton saját művel mérették meg magukat a neves zsűri előtt.

 

A március 21-én nyílt kiállítás kettős tárlat, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitónapja is egyben; emellett olyan alkotónak állít emléket, akire méltán lehet büszke az utókor, hiszen nem csupán festő, hanem sokoldalú alkotó, polihisztor volt.

 

Díjátadó

 

Wintermantel Zsolt úgy fogalmazott, magas színvonalú zsűri által válogatott művek kiállításán mondhat beszédet, és gratulálhat a nyertes alkotóknak. A megnyitón Dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő és számos újpesti képzőművész is megjelent az Újpest Galériában.

 

A polgármester felidézte: noha Pállya Celesztin nem Újpesten és még csak nem is Magyarországon született, sikereit mégis ebben a közösségben érte el, amely befogadta, és köszönetet mondott azoknak, akik gondozzák a hagyatékot (köztük a jelen lévő Kazi Zoltánné) és azoknak is, akik saját művet adtak be a festőről elnevezett képzőművészeti pályázatra.

 

Wintermantel Zsolt a díjak átadása előtt végezetül kiemelte: a polihisztor, akit Újpest díszpolgárává is választottak, művei közül azt is kiállították a galériában, amelyiken Pállya Erzsébet van megörökítve oly módon, hogy bármelyik irányból nézzük a képet, az arcmás felénk fordul.

 

Az idén tízéves pályázatra harminchárom alkotó közel száz művel nevezett. A díjazottak:

 

Pallos Istvánné különdíj,

 

Tóth Péter III. díj,

 

Dobos Éva II. díj,

 

Sebők Alajos, a 2014. évi jubileumi Pállya Celesztin képzőművészeti pályázat nyertese.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés