Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 47 vendég böngészi
Képzéssel segítjük az iskolázatlan embereket | +videó Nyomtatás E-mail
2014. március 25.

 

Senki nem lophat jogosan, a megélhetéshez dolgozni kell, ezért az iskolázatlan tömegeket segíteni kell abban, hogy elvégezzék a nyolc általánost, és valamilyen szakmát is szerezzenek- mondta Zsigó Róbert.

 

A Fidesz szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a szélsőjobbtól és baloldaltól is rendszeresen hallani becsmérlő hangokat a közfoglalkoztatás részeként indított képzésekkel kapcsolatban. A szomorú helyzet az, hogy több tízezer ember számára ezek nélkül a képzések nélkül semmi esély sincs arra, hogy valaha is elhelyezkedjenek, és valahogy boldoguljanak – fűzte hozzá Zsigó Róbert.

 

Arról tájékoztatott, hogy a munkanélküliek felének legfeljebb nyolc általánosa van, vagy az sincs, és a „mai napig vannak emberek Magyarországon, akik a nevük helyére három X-et tudnak csak leírni”. Jelenleg a regisztrált munkanélküliek közül több mint 200 ezer ember általános iskolai végzettséggel rendelkezik, és 26 ezernek nincs meg az általános iskolai végzettsége sem – sorolta, egyúttal megjegyezve, az alacsony iskolázottságúakkal egyszerűen nem tud mit kezdeni a munkaerőpiac.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Úgy fogalmazott, 2010 előtt a Gyurcsány-korszakban a szocialisták „homokba dugták a fejüket, és inkább 22 ezer forintos segélyt nyomtak ezeknek az embereknek a kezébe” egy életen át; egész térségekről mondtak le, egy életen át tartó munkanélküliségre és segélyen tengődésre ítélték őket. A baloldalon ez a mai napig nem változott: a közfoglalkoztatásban dolgozókat lenézik, Gyurcsány Ferenc nemrég azt mondta, hogy az ő munkájuk nem ér semmit – emlékeztetett. Szólt arról is, hogy Balog Artúr, az MSZP roma tagozatának elnöke szerint „a cigány jogosan lop, és „a cigány megélhetési bűnözést el kell tűrni”.

 

Kiemelte, a Fidesz teljesen másképp gondolkozik erről. Mi azt gondoljuk, hogy senki nem lophat jogosan, a megélhetéshez dolgozni kell, ezért az iskolázatlan tömegeket segíteni kell abban, hogy elvégezzék a nyolc általánost, és valamilyen szakmát is szerezzenek – jelentette ki. Rámutatott, ezért vezették be az iskoláztatáshoz kötött családi pótlékot, amelynek köszönhetően már felére csökkent az iskolai hiányzások száma.

 

A szóvivő szerint az nem megoldás, ha az állam egy életen át segélyez egyébként munkaképes embereket, aki képes rá, annak dolgoznia és tanulnia kell. A közfoglalkoztatásban ezért nemcsak munkát, hanem képzést is biztosítunk – tette hozzá, kiemelve, jelenleg 100 ezer ember kap egyénre szabott képzést. A képzésben résztvevők a mindenkori nyolcórás közfoglalkoztatási minimálbért kapják, emellett a képzésre utazók a helyközi és helyi járatokat ingyen használhatják.

 

Elmondta azt is 15 ezren már megszerezték új végzettségüket, de a képzések jelentős része még folyamatban van, a vizsgák egész márciusban tartanak.

 

Rendkívül veszélyesnek tartjuk a Gyurcsány-koalíció közfoglalkoztatás ellenes politikáját, mert az 300 ezer embertől venné el egy tollvonással a munka, a megélhetés, illetve a képzés lehetőségét – zárta szavait Zsigó Róbert.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés