Névnap

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla és Noémi napja van. Holnap Béla napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 27 vendég böngészi
"Régóta várt erre a napra Budapest" | +videó Nyomtatás E-mail
2014. március 28.

 

Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester átadta a 4-es metróvonalat, amely a kelenföldi vasútállomást köti össze a Keleti pályaudvarral.

 

Szinte hihetetlen, de kimondhatom, végre elkészült, és nagy örömmel átadhatjuk Budapest utazóközönségének a 4-es metróvonalat. Régóta várt erre a napra Budapest, régebben, mint hinnénk, lassan több mint 40 éve – fogalmazott avató beszédében Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök felidézte, a 4-es metró kiépítésének terve egészen az 1970-es évekig nyúlik vissza. Amikor 2006-ban végre elindult az építés, eleinte abban nem volt sok köszönet, mert a költségek egyre magasabbra rúgtak, és a megvalósulás esélye egyre távolodni látszott. Akkoriban vált a 4-es metró a közéleti viccek népszerű, de keserédes témájává; a budapestiek lassan kezdtek megbarátkozni a gondolattal, hogy a 4-es metrót csak unokáink fogják használni, vagy még ők sem – elevenítette fel Orbán Viktor. Szerencsére ma már nem kell Chuck Norrisnak lennünk, hogy utazhassunk a 4-es metrón – jegyezte meg.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Azt, hogy ma itt állhatunk, és átadhatjuk az új metrót, mindenek előtt és mindenek fölött annak az összefogásnak és egységnek köszönhetjük, amely létrejött 2010-ben, és fennmaradt – fogalmazott a kormányfő. Ez igaz a kormány és a főváros kapcsolatára is – fűzte hozzá.

 

Orbán Viktor emlékeztetett, a beruházás az idők folyamán egy gigantikus csomóvá változott, amit - mivel elvágni nem lehetett - Tarlós István főpolgármesternek és csapatának kellett kibogoznia. A szerződések felülvizsgálatával és kemény tárgyalásokkal sok milliárd forintnyi közpénzt sikerült megmenteniük – tette hozzá. A kormányfő felidézte, egyetlen – 4-es metróra vonatkozó - kérése volt, az, hogy csak egy határidőt mondjanak, de az legyen betartva. A miniszterelnök gratulált Tarlós Istvánnak és munkatársainak az elvégzett munkához. Orbán Viktor köszönetet mondott annak a mintegy 5000 embernek is, akik ezen a rendkívüli beruházáson dolgoztak.

 

A miniszterelnök kitért arra is, hogy az ország költségvetése 324 milliárd forintnyi adósságot vállalt át a fővárostól és a kerületektől. Emlékeztetett arra is, hogy tavaly aláírták a Budapest 21 elnevezésű megállapodást, mely arról szól, hogy összehangolják a főváros és az ország vezetési politikáját.

 

Közös erővel megújítottuk a Kossuth teret, nemsokára megnyitjuk a Várkert Bazárt, új zenei centrumot építettünk, a Zeneakadémiának és az Erkel Színháznak visszaadtuk a régi fényét, megnyílt a Vigadó, hamarosan belekezdünk a Múzeumi negyed építésébe. Elkészül az FTC stadion, nemsokára a Gödör is, átadjuk a Ludovikát, és a Tüske csarnok is hamarosan a budapesti sportolni akaró nagyközönség szolgálatába áll. Mindezt megkoronázandó, több mint 40 év után ma végre elindulhat a 4-es metró – sorolta a kormányfő.

 

Orbán Viktor hálás Tarlós István főpolgármesternek azért, mert egy cselekvő városvezetés jött létre Budapesten, amely nemcsak beszél, hanem cselekszik, és ha megállapodik, akkor ezeket be is tartja. Ez a város a továbbra is a beszéd helyett inkább legyen a cselekvés városa, fővárosa – fűzte hozzá. A kormányfő szerint ne felejtsük el, hogy a cselekvéshez erő kell, az erőhöz pedig egység. Budapest polgárainak azt javaslom, hogy őrizzék meg azt az egységet, melyet 2010-ben létrehoztak, őrizzék meg azt az egységet, mellyel létrehozták a mostani városvezetést – fogalmazott Orbán Viktor.

 

A 4-es metróvonalat nyolc évig építették. A 7,3 kilométeres, tíz állomást magába foglaló első szakasz építése 2006-ban kezdődött el. Az utasok péntek déltől utazhatnak a 4-es metrón, amely vasárnap üzemzárásig ingyenesen vehető igénybe.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés