Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 33 vendég böngészi
„Mesterházynak nyilatkoznia kell” | +videó Nyomtatás E-mail
2014. április 02.

 

Mesterházy Attila MSZP-pártelnöknek kell nyilatkoznia Simon Gábor ügyében, nem Szilvásy Györgynek - jelentette ki Kocsis Máté.

 

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagja közvetlenül azután nyilatkozott a sajtónak, hogy a testület kedden ülést tartott, amelynek témája Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes C típusú ellenőrzése volt. A bizottsági ülésen megjelent Szilvásy György és Ficsor Ádám korábbi titokminiszter.

 

Kocsis Máté elmondása szerint, a meghallgatáson „meglepően segítőkészek voltak a miniszterek”, akik „széleskörű tájékoztatást adtak arra vonatkozóan, hogy milyen információkkal rendelkeznek”. Ugyanezt a hozzáállást várjuk csütörtökön Mesterházy Attilától is, amit most tapasztalhattunk – tette hozzá a fideszes politikus.

 

Kocsis Máté úgy fogalmazott, „valóban vannak a C típusú nemzetbiztonság ellenőrzésnek visszásságai, éppen ezért volt az, hogy két évvel ezelőtt éppen ő maga javasolt egy törvénymódosítást az Országgyűlésben, amelynek szándéka az volt, hogy több alkalommal, folyamatosan ellenőrizhetővé váljanak a hivatásos állományú szervek, a nemzetbiztonsági szervek hivatásos állományú tagjai, és a közszereplők is.”

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A kormánypárti honatya kitért rá, a korábbi C típusú eljárásban ötévente egyetlenegy időszakot vizsgált csak meg a Nemzetbiztonsági Hivatal. Abban az öt évben, amíg valaki rendelkezik ilyen C típusú tanúsítvánnyal, sok minden változhat az életében, például nyithat bankszámlát hamis útlevéllel, és egyebek is előfordulhatnak, és ezt képesnek kell lenni kiszűrni a nemzetbiztonsági rendszernek – hangsúlyozta Kocsis Máté.

 

Arra az újságírói kérdésre, hogy menyire lehet valóságos, hogy Simon Gábor előző életéből származik a most már több mint 600 millió forintos leplezett vagyona, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy válaszolt: „ez egyáltalán nem reális”. Ha józan paraszti ésszel utánagondol valaki, akkor nem hiszi el, hogy Simon Gábor, aki az életének jelentős részét a közéletben töltötte, abban az időben, vagy netán az érettségije előtt halmozta fel ezt az összeget. Az, hogy Szilvásy György mire alapozza, hogy ez nem pártpénz, csak még bonyolultabbá és szövevényesebbé teszi ezt a szocialista bűnregényt. Ezt Mesterházy Attilának megerősíteni vagy cáfolnia kell – fogalmazott Kocsis Máté, hozzátéve, „nem gondolja, hogy Szilvásy rendelkezik azzal az információval, hogy a szocialista párt jelen pillanatban hogyan és miképpen kezeli a pénzét és kiken keresztül”.

 

Mesterházy Attila MSZP-pártelnöknek kell ebben a kérdésben nyilatkoznia, nem Szilvásy Györgynek – szögezte le Kocsis Máté, aki szerint „továbbra is kérdéseket vet fel az, hogyan lehet valakinek 600-700 millió forint személyes és/vagy pártmegtakarítása, úgy, hogy az közben nem tűnik fel egyetlen nemzetbiztonsági, vagy egyéb rendészeti szervnek sem”.

 

Nem ott van a probléma, hogy egy miniszter hány ezer C típusú vizsgálatot ellenjegyez, hanem ott, hogy az ellenőrzés nem folyamatos – reagált egy másik újságírói kérdésre a fideszes politikus.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés