Névnap

Ma 2018. április 24., kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 85 vendég böngészi
Utolsó simítások a közösségi kerten Nyomtatás E-mail
2014. április 04.

 

A Városgondnokság szakemberei az utolsó simításokat végzik, és hamarosan megnyílik Újpest első közösségi kertje.

 

A világszerte meghonosodott elnevezés mindkét szava egyformán fontos. Az önkormányzat beruházásában megvalósult kert ágyásaiban a vállalkozó kedvű újpestiek saját elképzelésük és ízlésük szerint alakíthatják ki "birtokukat" és szüretelhetik le később annak termését.

 

Dr. Hollósi Antal és Bartók Béla

 

De ez a kezdeményezés ugyanúgy szól a közösségről is. A lakótelep házai közé ékelődött kert nemcsak a kertészeti tapasztalatok kicserélésére biztosít lehetőséget, hanem a napról-napra cseperedő palánták között valódi közösség jöhet létre.

 

Közösségi kert

 

Nagyon örülök a közösségi kert elkészültének, - nyilatkozta Dr. Hollósi Antal, aki a kezdetektől szorgalmazta létrejöttét - mert orvosként, sebészként vallom, hogy az egészség nem a műtőasztalon dől el. A testi-lelki egészség megőrzésének fontos része a szabadban, jó levegőn eltöltött idő, az aktív kikapcsolódás és pihenés. A közösségi kert ezt biztosítja a kertészkedni szerető újpestieknek, miközben az sem elhanyagolható, hogy saját termésű, egészséges élelmiszer a jutalma a fáradozásnak.

 

(ujpest.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés