Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 56 vendég böngészi
Amelyik voks nem erősít, az gyengít | +videó Nyomtatás E-mail
2014. április 04.

 

Még ezt az erős várost is megviselte a 2002 és 2010 közötti nyolc év, melynek eredményeként 8 milliárd adósság nyomta a helyiek vállát, ezt az adósságot levettük az Önök válláról – hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök a Fidesz győri választási gyűlésén, a megújult Széchenyi téren mondott beszédében arra is emlékeztetett, hogy az elmúlt négy évben összesen 58 milliárd forint fejlesztési támogatás érkezett a térségbe.

 

A győri fejlesztéseket sorolva azt mondta: megvalósult a Duna-kaputér program, új fedett uszoda és átkötő utak épültek, bővültek a helyi oktatási intézmények és az ipari park, valamint kézilabda csarnok is épült. A látottak alapján azt mondhatom, hogy a jövő valóban Győrben épül – emelte ki Orbán Viktor.

 

Új korszak köszöntött ránk a politikai rendszer szempontjából is – utalt a miniszterelnök arra, hogy a következő ciklustól 386 főről 199-re csökken a parlamenti képviselők száma. "Ez jó hír. Vállaltuk, megcsináltuk" – szögezte le. „Ez a csökkentés nehéz döntéseket is eredményezett, Borkai marad, Szijjártót vinném, ha a választók is így akarják” – fogalmazott.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Simon Róbert Balázst és Kara Ákost - a térség fideszes országgyűlési képviselőjelöltjeit - méltatva Orbán Viktor hangsúlyozta: „mindketten ki fognak állni az Önök érdekeiért, ezért jó lelkiismerettel azt kérem, hogy támogassák őket most vasárnap. Ennek kapcsán leszögezte: "egy a tábor, egy a zászló. Amelyik szavazat nem erősít, az gyengít".

 

Közölte azt is: folytatni szeretnék, mert "nem hozomra kérjük a bizalmat és a támogatást, letettünk már néhány dolgot az asztalra”. Merész négy év van mögöttünk - utalt a bankokkal, multikkal és brüsszeli bürokratákkal vívott csatákra.

 

Ugyanakkor felidézte, hogy a ciklus alatt 300 ezer új munkahelyet hoztak létre az európai gazdasági válság közepén. Hozzátette: a szocialisták 200 ezer munkahelyet tüntettek el.

 

A rezsicsökkentés kapcsán úgy vélekedett: büszkék lehetünk rá, hiszen "lehetségessé vált, ami korábban lehetetlennek tűnt".

 

Hangsúlyozva, hogy a Fidesz-KDNP-é egy családbarát kormány, azt mondta: azt szeretnénk, ha gyermekeink nemesebbé, okosabbá, különbbé válnának, mint mi, hogy a haza javára váljanak. Ezért kell a családtámogatási intézkedéseket folytatni – mutatott rá.

 

Felhívta a figyelmet: ellenfeleink ezeket az intézkedéseket mind eltörölték. Semmi okunk azt hinni, hogy nem teszik meg újra – jegyezte meg, hozzátéve: keresztények vagyunk, nem balekok.

 

A kormányzás komoly dolog, nem árt, ha az ember előtte letesz valamit az asztalra – utalt a Jobbik politizálására a miniszterelnök. "Ez nem játék, nem ökölrázás, nem radikalizmus, hanem komoly munka" – fogalmazott. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy „a jó katona soha sem az ellenség ellen, hanem az otthoniakért harcol”.

 

Nagyjából úgy vagyunk, mint a győri kézis lányok: az akciót a ziccerig kijátszottuk, de ez még nem gól, ezt most be kell dobni – buzdította Orbán Viktor hallgatóságát, hogy mindenki menjen el vasárnap szavazni. „Ha ez meglesz, fényes és nagy győzelmet arathatunk vasárnap” – fűzte hozzá.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés