Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 87 vendég böngészi
Vasárnap csak a Fidesz! | +videó Nyomtatás E-mail
2014. április 06.

 

Arra kérünk mindenkit, hogy a választáson mindkét ikszet tegye a Fidesz-KDNP mellé, egyéni körzetekben is és listán is - hangzott el Kocsis Máté és Gulyás Gergely sajtótájékoztatóján.

 

Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője emlékeztetett a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteki döntésére, miszerint, Karácsony Gergely (PM) és Bárándy Gergely (MSZP) valótlan állításaikkal jogsértést követtek el, amikor április 2-ai sajtótájékoztatójukon tényként közölték, hogy a Fidesz több választókerület területére kiterjedően választási csalást követett el, illetve közokirat-hamisításra bujtott fel.

 

Mi fordultunk az NVB-hez és kértük, hogy állapítsák meg a jogsértést. Úgy gondoljuk, hogy a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlással teljesen ellentétes állítások ezek, amelyeket semmi nem bizonyít, sőt a rendelkezésre álló adatok éppen azt mutatják, hogy a választások előkészületei a korábbiaknál jóval tervezettebben, nyugodtabban és több garanciával folynak le – fogalmazott Gulyás Gergely. A kormánypárti politikus hangsúlyozta, az NVB egyértelműen megállapította, hogy a két ellenzéki párt nem igazolt állításokkal próbálta befolyásolni a választópolgárokat, súlyosan megsértve ezzel a választási eljárás több alapelvét.

 

Gulyás Gergely kitért rá, a bizottság azt is megerősítette, hogy a baloldali politikusok a sajtótájékoztatóval „olyan közhangulatot akartak kelteni, amely alkalmas arra, hogy az utóbbi hónapokban új lakcímre bejelentkező választópolgárokat megfélemlítsék, bűncselekmény elkövetésének gyanújával fenyegessék meg, illetve, hogy a Fideszt bűncselekmény elkövetésével vádolva súlyosan negatív színben tüntethessék fel”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

Úgy gondoljuk, hogy elfogadhatatlan a Magyar Szocialista Párt és szövetségeseinek eljárása. Azt reméljük, hogy ez a döntés visszatartja a továbbiakban a jelölőszervezeteket, a baloldalt és valamennyi pártot, hogy egy olyan választás esetén, amit egy független hatóság bonyolít le, folyamatosan csalást kiáltsanak – mondta a fideszes képviselő. Gulyás Gergely úgy vélte, „minden jelölőszervezet számára iránymutatóul kell szolgáljon, hogy a bizonyítékok nélküli választási csalással való riogatás jogellenes cselekmény”.

 

A Fidesz országgyűlési képviselője felidézte, az MSZP és jogelődei 1947 óta összesen 16 választáson vettek részt, amelyből csak az utóbbi 6 választás volt demokratikus és „kétségkívül jobb eredményt értek el akkor, amikor kizárólag ők indultak a választásokon”. Azt reméljük, túl vagyunk ezeken az időkön és az MSZP nem jogelődei példáját kívánja követni és el tudja fogadni, hogy egy demokratikus választáson több jelölőszervezet, több párt is indul – húzta alá Gulyás Gergely, aki szerint „a baloldal kétségbeesettsége részben az előrejelzések miatt érzett, részben pedig az önmaguk által keltett pánikhangulatnak köszönhető és ilyen értelemben érthető.”

 

Érthető, hogy elbizonytalanodtak de az a kérésünk és egyben a tanácsunk is, hogy saját kétségbeesésüket ne ragasszák át a választóikra és ne kérdőjelezzék meg annak a sokezer közszolgálatot végző embernek az áldozatos munkáját, akik abban működnek közre a hétvégén, hogy a választások lebonyolítása zökkenőmentes legyen – fogalmazott Gulyás Gergely, aki a választást a „demokrácia ünnepének” nevezte. Hozzátette, a Fidesz abban érdekelt, hogy bármilyen választási visszaélés esetén szülessen feljelentés, a nyomozóhatóságok korrekt módon vizsgálják ki a panaszokat, de a demokratikus pártoktól elvárható, hogy a választás eredményét tartsák tiszteletben.

 

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy vasárnap a választópolgárok egy tisztességes és fair választáson el fogják dönteni, hogy kire bízzák a következő négy év kormányzásának lehetőségét. Emlékeztetett, holnap reggel 6 órától lehet menni szavazni.

 

Arra buzdítunk mindenkit, vegyen részt a választáson, mert a leadott szavazatok alapján dől el, hogy Magyarország ugyanilyen erős és cselekvőképes marad-e a következő négy évben, vagy sem – mutatott rá a kormánypárti politikus, aki szerint „az ország erejét és cselekvőképességét az elmúlt négy évben az erős többségből nyerte”. Azért tudtunk cselekedni és gyorsabbak lenni, mint mások, mert egy egységes és erős társadalmi és parlamenti többséggel bíró politikai akarat vezette az országot. Így tudott Magyarország jobban teljesíteni, mint az azt megelőző kormányzati ciklusokban, illetve mint számos más uniós tagállam – hangsúlyozta Kocsis Máté.

 

A fideszes politikus megfogalmazása szerint „csak az erős többségnek köszönhető, hogy gazdaságpolitikai fordulatot tudtunk végrehajtani, növekedési pályára állítottuk az országot, növeltük a foglalkoztatást, segély alapú társadalom helyett munkaalapú társadalmat hoztunk létre, az ország pénzügyeit sorra rendeztük, megszabadult az ország az IMF-hiteltől, a családok terhei mérséklődtek, csökkentek a rezsiköltségek és emelkedtek a nyugdíjak, valamint azok vásárlóértéke.

 

Ezt a munkát szeretnénk folytatni. Ahogy 2010-ben, úgy most is, ez csak akkor sikerülhet, ha ugyanúgy mint akkor, minden kormánypárti szimpatizáns elmegy szavazni és leadja a voksát. Arra buzdítunk mindenkit, hogy támogassa a Fidesz-KDNP-t mind az egyéni körzetekben, mind pedig az országos listán – hangsúlyozta Kocsis Máté, aki arra kért mindenkit: „vasárnap ne adjuk alább mint négy éve.”

 

Vasárnap nem lesz elég a drukk és a szimpátia, vasárnap a szavazat számít. Csak a Fidesz-KDNP-re leadott szavazatok erősítik Orbán Viktor miniszterelnök és a kormánypártok munkáját. Minden más pártra leadott, vagy megosztott szavazat gyengíti ezt a politikai közösséget – jelentette ki Kocsis Máté, hozzátéve, arra kérnek mindenkit a támogatóik közül, hogy ne osszák meg a szavazataikat.

 

(Fidesz.hu)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés