Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Egy becsületes vállalkozó Nyomtatás E-mail
2008. július 19.

 

Nagy lendülettel érkezett, ahogy jó ismerősként benyitott a szobába. Most jött az Adriáról, jövő héten Tunéziába megy, hiába a sok hajtást ki kell pihenni. A hivatal sokat látott fotelja jó ismerősként ölelte körül, a titkárnő már a kávét is hozta. Egy cukorral tej nélkül, mint mindig immár több mint tíz esztendeje.
-    Szervusz kedves barátom – köszönt miközben már a kávéját kevergette

És komolyan is gondolta, jó barátjának tartotta, olyan barátnak, aki bár a politika rögös útjára tévedt a rendszerváltás forgatagában, de mégis át tudta érezni a vállalkozó napi gondjait. Az eltelt 17 év alatt mindig kölcsönösen számíthattak egymásra, ezt ma már nyugodtan nevezték mind a ketten barátságnak.

-    Én csak egy becsületes vállalkozó vagyok.  Ezért Macus Tacitus ide vagy oda nem azért vettem meg a könyvtárat, mert az olvasás erejében hiszek. Ugyan már! Ki olvas manapság könyvet? Ott bizony egy társasházat építenék cirka 160-170 lakással. Persze nem Én. Ha megvannak az engedélyek, eladom a projektet jó áron.

Nem mindig ingatlannal foglalkozott, csak amióta ilyen szaftos üzletekbe tudott nyúlni. Még most is van egy kocsmája, jóféle külvárosi talponálló, de az első millióit a benzinkúttal kereste meg. Az első milliárd pedig már a baráti ingatlan bizniszből jött neki össze. Akkor jött rá, hogy az üzletben nincs megállás.

-    Örülök, hogy bent maradtál, mindig is támogattalak. A plakátokat tényleg barátságból csináltam nektek, hiszek abban, ahogy a politikáról gondolkodsz. Én csak egy becsületes vállalkozó vagyok, 150 lakás alatt nem éri meg. Csak kellene az átminősítés, meg az engedély. Különben nem fejlődik a város sehová, csak a gaz nő, meg a könyveket hordja széjjel a szél.

Segíteni egy barátom természetes dolog, a segítség pedig jó barátnál segítséget fial. Néhány plakát, egy kis nyomdai munka, hogy a választás biztos legyen. Akár közös üzletnek is tekinthetjük, és akkor a készpénz is természetes, osztalék, jutalom, barátok között nincs bizalmatlanság.

-    Örülök, hogy a fiad nálam dolgozik, a részlegek csak úgy harcolnak érte. Nem baj, ha nincs meg a végzettsége, amíg a teljesítmény ilyen, számíthat rám. Csak egy becsületes vállalkozó vagyok, nálam a teljesítmény számít.

Politika mindig is idegen volt számára,. Barátnak barát, de miért kell neki itt hajlongnia. Nem együtt beszélték meg, hogy menni fog, most meg akadékoskodik. Ugyan már miért ne menne? Ment már annyiszor! Csak nem még több pénz akar? Vagy csak fél? Megöregedett, nem bízik már annyira magában.

-    Köszönöm, hogy fogadtál. Örülök, hogy támogatod a javaslatomat. Én csak egy becsületes vállalkozó vagyok, de fontos számomra, hogy fejlődjön a város.

Felhörpintette a kávéja maradékát. Végül is öt perc alatt elrendezte. Bár csak egy becsületes vállalkozónak tartotta magát, mégis úgy fogott kezet, mint egy született politikus.

-k-a

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.