Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi
Győztünk! | +videó Nyomtatás E-mail
2014. április 07.

 

"Kellő alázattal és méltósággal, ahogy illik hozzánk, mondjuk ki, minden kétely és bizonytalanság eloszlott: győztünk!" - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap este Budapesten.

 

Orbán Viktor arról számolt be, hogy az eredmények tudatában első útja Szabad Györgyhöz, az első szabadon választott magyar parlament elnökéhez vezetett. Ugyanis ez a választás egy szabad országban történt – szögezte le. A személyes tiszteleten túl fontos, hogy megköszönjük az előttünk járó nemzedéknek, hogy lehetővé tette, hogy ma szabad országban választhassunk – emelte ki.

 

Köszönjük meg szüleinknek és nagyszüleinknek, hogy kibírták a kommunizmust, és 1990-ben megdöntötték azt” – fogalmazott.

 

Orbán Viktor a külhoni magyarok első lehetőségét a szavazásra „a mai nap legfontosabb és legfelemelőbb tényének” nevezve, hangsúlyozta: „hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy hagyta, hogy ez megtörténjen”.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!

 

A miniszterelnök szerint a Fidesz-KDNP olyan átütő erejű győzelmet aratott, amelynek jelentőségét ma még fel sem lehet mérni.

 

A Fidesz-KDNP európai rekordot ért el, az európai pártok közül a legnagyobb arányú támogatást érte el. Magyarország ma a legegységesebb nemzet Európában - hangoztatta Orbán Viktor a IX. kerületi Bálna előtti téren.

 

Orbán Viktor szerint Magyarország újra olyan hely, ahol érdemes élni, dolgozni és családot alapítani. Kimondtuk, hogy nem fordulunk vissza, a nemzeti együttműködés elsöprő támogatást kapott, ezzel az elmúlt négy év vitáit a választók egyértelműen lezárták – fűzte hozzá. Mint mondta, az emberek megerősítették a munkahelyteremtés, a családtámogatás és a nemzeti függetlenség politikáját, és nemet mondtak a gyűlölködésre, valamint az unióból való kilépésre is. Megerősítették, hogy Magyarországnak az Európai Unióban van a helye, de csak akkor, ha van erős nemzeti kormánya – szögezte le.

 

A kormányfő köszönetet mondott a választópolgároknak, attól függetlenül, hogy kire adták a voksukat. Mondjunk köszönetet a kitartásért, az elkötelezettségért azoknak, akik a Fidesz-KDNP jelöltjeire és listájára szavaztak – tette hozzá. A miniszterelnök megköszönte az önkéntesek és a segítők munkáját, megjegyezve, „ma több mint százezer ember dolgozott azért, hogy együtt örülhessünk”. A kormányfő emellett köszönetet mondott a feleségének is.

 

Ígérem önöknek, hogy minden nap azért fogok dolgozni, hogy Magyarország nagyszerű hely legyen – jelentette ki. Úgy fogalmazott, egy új és nagyszerű korszak kapujában állunk, és arra hívta Magyarország polgárait, „lépjünk be ebbe az új és nagyszerű korszakba együtt”.

 

Kiemelte, csak együtt juthattunk el idáig, és csak együtt lehetünk újra sikeresek. Csak együtt tehetjük ismét naggyá Magyarországot – mondta.Orbán Viktor hangsúlyozta, a győzelem számukra azt jelenti, hogy „ezután még többet dolgozhatunk”.

 

Van erőnk, hogy ezt a munkát elvégezzük; hajrá Magyarország, hajrá magyarok! – zárta szavait a miniszterelnök.

 

(Fidesz.hu, MTI)

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés